Lucruri pe care să NU să le faci înainte de un antrenament

Credeai că poţi comite greşeli doar după ce te-ai antrenat la sală? Ei bine, uneori, fără să îţi dai seama, poţi face greşeli chiar înainte de a intra în sala de fitness.

RomaniaTV.net
22 mai 2015, 09:51
Lucruri pe care să NU să le faci înainte de un antrenament

Există unele lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată înainte de un antrenament:

1. Bei un pahar de vin la bar

Orice cantitate de alcool înainte de antrenament este prea mult, spun specialiştii americani. În funcţie de nivelul de toleranţă pe care îl poate avea o persoană, alcoolul le poate afecta pe unele femei mai mult decât pe altele.

Dar oricum ar fi, dacă bei înainte de a merge la sală, te poţi aştepta la somnolenţă, deshidratare, îngustarea vaselor de sânge, insuficienţă motorie şi o serie de alte efecte secundare care pur şi simplu nu sunt favorabile pentru un antrenament la sala de fitness.

2. Bei mai mult de câteva căni cu apă

Mai ai o oră până la antrenament şi tocmai ai realizat că ai băut o cantitate şocant de mică de apă în acea zi, aşa că eşti gata să bei multă-multă apă. Noi toate am făcut greşeala asta. Dar dacă bei prea multă apă înainte de antrenament, acest lucru se poate întoarce împotriva ta.

Rinichii tăi pot procesa aproape un litru de apă pe oră, aşa că dacă bei mai mult de atât, ai putea să te supui unui risc serios. Poţi dezvolta o afecţiune numită hiponatremie, în care sângele devine mai diluat, iar concentraţia ionilot de sodiu scade prea mult. Simptomele includ, printre altele, scăderea energiei, slăbiciune musculară, crampe – niciunul dintre acestea nu este un aliat pentru un antrenament la sală.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.