Lucruri pe care un copil e bine să le înveţe înainte de grădiniţă sau şcoală

Nu mai e mult şi grădiniţele şi şcolile îşi vor deschide din nou porţile. Dacă este primul an în care copilul tău le păşeşte pragul, aceste sfaturi sunt pentru tine. Iată ce îi poţi spune copilului tău pentru a-l pregăti pentru această nouă etapă din viaţa lui: grădiniţă/şcoală.

RomaniaTV.net
29 aug. 2013, 06:59
Lucruri pe care un copil e bine să le înveţe înainte de grădiniţă sau şcoală

1. Fii tu insuti/insati

Oamenii nu vor iubi mai mult pe cineva care incearca sa devina popular, fiind altfel decat e in realitate. Iar daca o fac, acei oameni n-au ce cauta in anturajul sau. Invata-ti copilul sa fie exact asa cum este in viata de zi cu zi: amuzant, dulce, dragut, generos, si sa nu lase pe nimeni sa schimbe aceste caracteristici. Pe termen lung, va avea de castigat.

2. Fa-ti prieteni

La gradinita/scoala va fi inconjurat de persoane noi, de copii pe care, cel mai probabil, nu-i cunoaste. Invata-l sa isi faca prieteni, sa se prezinte, sa raspunda la intrebari, chiar daca nu e foarte sigur de raspuns, sa nu-i fie rusine.

3. Nu vorbi urat

Sunt o multime de cuvinte urate in dictionar, slava Domnului. Chiar si atunci cand este furios, ranit, suparat, ar trebui sa evite cuvintele care sunt mai greu de restras. Iar injuraturile ar trebui sa fie interzise cu desavarsire, asta ca sa nu fi nevoit sa dai ochii cu educatoarea/invatatoarea sau chiar directorul institutiei.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.