Ludovic Orban, despre vasul cu oi din Portul Midia: „Nu reprezintă niciun risc pentru populaţie”

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat joi seară că nava cu oi eşuată în Portul Midia nu prezintă "niciun fel de risc" pentru sănătatea publică.

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 19:46
Ludovic Orban, despre vasul cu oi din Portul Midia: „Nu reprezintă niciun risc pentru populaţie”

„Nu este vorba de oi, este vorba de vas. Există declanşată, de mai multe săptămâni, operaţiunea de dezeşuare, de ranfluare a navei. Această operaţiune trebuie să se desfăşoare. Există, de asemenea, contractate şi toate celelalte operaţiuni care trebuie efectuate – incinerare şi celelalte categorii de operaţii – şi se vor realiza. Permanent au existat toate entităţile – Direcţia Sanitar-Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică şi alte autorităţi ale statului – au monitorizat permanent şi au dat şi mesaje clare că nu există niciun fel de risc în privinţa aceasta”, a precizat Orban, prezent la un eveniment aniversar al Federaţiei Industriei Hoteliere din România, întrebat pe acest subiect.

Citeşte şi: Ludovic Orban, după ce euro a atins un nivel record. „Nu există niciun motiv de panică”

Nava Queen Hind, încărcată cu circa 14.600 de oi, s-a răsturnat pe 24 noiembrie 2019, la plecarea din Portul Midia, scufundându-se parţial. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat, scoase vii de la bordul vaporului fiind, în zilele de după incident, şi câteva sute de oi.