Dacia ar putea produce ventilatoare mecanice în perioada următoare

Publicat: Joi, 09 Aprilie 2020 17:06 // Actualizat: Joi, 09 Aprilie 2020 17:06 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a anunţat că o companie americană a pus la dispoziţia României proiectul de fabricaţie pentru ventilatoare şi că împreună cu Dacia sau Renault va încerca să pornească producţia de ventilatoare mecanice.

Premierul Ludovic Orban a anunţat într-un interviu la Radio România Actualităţi că în acest moment, deşi au fost contractate peste 400 de ventilatoare mecanice, atât de necesare în lupta cu COVID 19, acestea nu au mai ajuns în România pentru că mai multe state au pus restricţii.

Orban a declarat că în curând companiilor Dacia si Renault vor începe să producă ventilatoare mecanice.

"În ceea ce priveşte ventilatoarele, nu am reuşit încă, deşi avem contractate în momentul de faţă peste 400 de ventilatoare. Trebuie să ştiţi că în perioada aceasta au apărut foarte multe decizii ale statelor care au introdus restricţii la export şi foarte multe dintre contractele pe care le-am avut, au fost afectate de aceste restricţii la export. Practic, în momentul de faţă, la Ministerul Apărării a fost validat un prototip de ventilator care este supus testărilor şi sper să începem să producem cât mai curând. De asemenea, în relaţii cu o companie americană care ne-a pus la dispoziție proiectul de fabricație și cu parteneri din România, cum ar fi Dacia, Renault, încercăm să pornim producţia de ventilatoare în România", a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai precizat că toate ventilatoarele defecte vor fi reparate şi că speră că cel puţin 100 de noi ventilatoare vor fi puse în funcţiune.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ludovic Orban ventialtoare ventilatoare mecanice
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
26 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H