Ludovic Orban a făcut anunţul: De la 1 septembrie se redeschid restaurantele, teatrele şi cinematografele

Ludovic Orban a anunțat, joi seara, în ceea ce ar putea fi ultima sa ședință de guvern înainte de votul pe moțiunea de cenzură programat luni, că, de la 1 septembrie, se vor redeschide restaurantele în spații închise, precum și teatrele și cinematografele, urmând a fi permise și concertele în spațiu închis.

RomaniaTV.net
27 aug. 2020, 17:35
Ludovic Orban a făcut anunţul: De la 1 septembrie se redeschid restaurantele, teatrele şi cinematografele

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că urmează să fie adoptată în cadrul Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă decizia privitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise, începând cu data de 1 septembrie, şi reluarea activităţii restaurantelor.

„După prezentarea actelor normative vom adopta în CNSU decizia pe care trebuie să o transpunem în Hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie privitoare la deschiderea activităților culturale în spații închise de la data de 1 septembrie. E vorba de spectacole, teatre, concerte, cinematografe. De asemenea, va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activității pentru restaurante în spații închise, restaurante ale hotelurilor, ale motelurilor și ale pensiunilor în hotărârea CNSU, care va fi transpusă în Hotărâre de Guvern până la 1 septembrie.

Ludovic Orban, despre deschiderea restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor. „Există o propunere să nu se deschidă peste tot” 

Va trebui un ordin comun care trebuie deja pus în dezbatere publică de mâine, ordin comun al Ministerul Culturii cu Ministerul Sănătății, iar în privința activităților de servire a mesei în spații închise, de asemenea, va trebui un ordin comun al Ministerului Sănătății, cu Ministerul Economiei și cu președintele ANSVSA, Va trebui să asigurăm niște reguli care să reducă la maximum posibil răspândirea virusului odată cu reluarea acestor activități..”, a precizat Ludovic Orban.

El a menţionat că decizia CNSU va fi transpusă în hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie, astfel încât să poată fi emise ordinele comune privind regulile aferente.

„În cazul activităţilor culturale va trebui emis un ordin comun, care trebuie deja pus în dezbatere publică, de mâine. Ordin comun Ministerul Culturii cu Ministerul Sănătăţii. Iar în privinţa activităţilor de servire a mesei în spaţii închise, de asemenea, va trebui un ordin comun ministrul Sănătăţii – ministrul Economiei şi preşedintele ANSVSA. Va trebui să asigurăm nişte reguli care să reducă la maximum posibil riscul de răspândire a virusului odată cu reluarea acestor activităţi şi sunt convins că reglementările vor fi clare, astfel încât să poată să fie respectate. Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici care îşi vor relua activităţile să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor, astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări”, a transmis prim-ministrul.