Ludovic Orban, despre deschiderea restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor. „Există o propunere să nu se deschidă peste tot”

Ludovic Orban a declarat marţi că se vor discuta în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă regulile sanitare pentru campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie, regulile din ziua votului, dar şi despre reluarea activităţii în spaţii închise, precum teatre, cinematografe şi restaurante.

RomaniaTV.net
25 aug. 2020, 09:43
Ludovic Orban, despre deschiderea restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor. „Există o propunere să nu se deschidă peste tot”

„Vom avea în discuţie această propunere de reluare a activităţii în anumite spaţii închise, reluarea unor activităţi culturale – teatre. cinematografe, reluarea activităţii în unităţi de servire a mesei din spaţii închise – restaurante.

Încă nu pot să vă spun care va fi forma finală pentru că nu iau decizii singur. M-am consultat cu specialişti. Există o propunere să nu se deschidă peste tot, să nu se deschidă unde există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile. De asemenea, sunt discuţii despre regulile care trebuie respectate odată cu reluarea activităţii în teatre, cinematografe, instituţii de cultură, restaurante”, a declarat Ludovic Orban.

BILANŢ coronavirus 25 august România. Peste 1.000 de cazuri noi după 20.000 de teste. RECORD de decese

Premierul a mai menţionat că miercuri, la ora 16, se va întâlni şi cu reprezentanţii industriei ospitalităţii.

„Vom ţine cont şi de punctul lor de vedere astfel încât să luăm o decizie care, pe de o parte să permită reluarea unor activităţi importante, viaţa culturală, reluarea activităţilor economice în spaţii închise de tip restaurant, dar pe de altă parte reducem la maximum riscul de răspândire a virusului”, a menţionat şeful Executivului.

Totodată, premierul a menţionat că autorităţile nu au de gând să modifice programul de funcţionare a sălilor de jocuri de noroc.

Premierul Ludovic Orban a participat marţi la evenimentul de semnare a Contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie pentru Drumul Expres Găeşti – Ploieşti.

Ludovic Orban: „Cel mai probabil de la 1 septembrie se vor deschide restaurantele”