Ludovic Orban a prezentat programul de guvernare PNL investitorilor din Franţa. „Vom construi 3.000 de kilometri de autostradă”

Premierul Ludovic Orban a declarat că a vorbit cu reprezentanţii mediului de afaceri din Franţa despre investiţiile pe care România vrea să le realizezhe în următorii 10 ani. Şeful Executivului a folosit termenul "enormement" (enorm) în momentul în care a făcut referire la planul de construirea a 3.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 19:11
Ludovic Orban a prezentat programul de guvernare PNL investitorilor din Franţa. „Vom construi 3.000 de kilometri de autostradă”

„Am prezentat. 3.000 de kilometri de autostradă şi de drumuri expres, peste 2.500 de kilometri de cale ferată şi multe alte investiţii în infrastructura de toate tipurile – energetică, sanitară, de comunicaţii. În următoarea perioadă, România are planuri extrem de ambiţioase, de modernizare, de dezvoltare a infrastructurii ca suport al dezvoltării economice.

Guvernul pe care-l conduc este atent la crearea unui climat prietenos pentru afaceri. Obiectivul nostru este ca România să devină atractivă pentru investiţii importante”, a afirmat premierul Ludovic Orban, în timpul unei vizite oficiale pe care a efectuat-o la Paris.

Anunţul Guvernului după întâlnirea lui Ludovic Orban cu reprezentanţii mediului de afaceri din Franţa

„Prim-ministrul României, Ludovic Orban, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții mediului francez de afaceri, membri ai celei mai mari organizații patronale franceze – MEDEF (Mouvement des Entreprises de France).

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care prim-ministrul României o efectuează în Franța în perioada 26-27 octombrie a.c. și reflectă angajamentul guvernului român de a promova România ca destinație investițională.

„România este singura țară din Uniunea Europeană care a înregistrat o creștere a investițiilor în primul semestru al anului 2020”, a subliniat prim-ministrul Orban.

Premierul român a arătat că, în pofida provocărilor generate de criza Covid-19, Guvernul României își menține angajamentul ferm în direcția dezvoltării unui parteneriat durabil cu toți investitorii din sectorul economic .

Guvernul va continua, astfel, să contribuie activ la asigurarea unor condiții prielnice pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România și creșterea competitivității companiilor, cu efecte benefice și de durată asupra cetățenilor români”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Orban: Avem în vedere un model de creștere economică sustenabilă, bazat pe creșterea investițiilor”

„Ludovic Orban a arătat că obiectivul pe termen mediu și lung al Executivului constă în dezvoltarea unei economii puternice, reziliente și competitive la nivel internațional. Totodată, va urmări implementarea unor politici publice, la nivelul unei administrații eficiente, care să garanteze condiții de concurență echitabile și transparente pentru mediul de afaceri

Premierul Ludovic Orban a subliniat că relația româno-franceză contribuie în mod esențial la dezvoltarea economică a României și reprezintă o platformă importantă pentru creșterea competitivității: “Avem în vedere un model de creștere economică sustenabilă, bazat pe creșterea investițiilor și a valorii adăugate din economie.”

Șeful Guvernului a dezbătut cu oamenii de afaceri prezenți oportunitățile investiționale semnificative generate de planul național pregătit pentru a beneficia de fondurile europene din cadrul Mecanismului European de Redresare și Reziliență. Premierul Orban a subliniat importanța dezvoltării infrastructurii de sănătate, de transport, creșterea cooperării în domeniul agriculturii și dezvoltarea industriilor cu valoare adăugată în economie. O atenție deosebită va fi acordată, de asemenea, dezvoltării capitalului uman, prin educație și formare profesională, adaptate nevoilor economiei viitorului.

Premierul Ludovic Orban a subliniat faptul că Parteneriatul Strategic dintre cele două țări va continua să reprezinte un reper al prosperității, precum și al securității noastre comune în spațiul euro-atlantic, o expresie a valorilor comune europene, pe care România și Franța le împărtășesc.

Prim-ministrul român a reiterat angajamentul Guvernului de a depune toate eforturile pentru a asigura stabilitatea și predictibilitatea cadrului fiscal-bugetar, condiție esențială pentru dezvoltarea investițiilor productive și pentru o funcționare eficientă a mecanismelor de piață, în beneficiul consumatorilor.

La finalul întrevederii a fost semnat, în prezența prim-ministrului României, Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri din România și MEDEF (Mouvement des Entreprises de France), referitor la cooperarea între entitățile economice din România și Franța”, potrivit sursei citate.

Ludovic Orban, la încheierea vizitei de la Paris: „Am susţinut candidatura României pentru a deveni membră OECD”