Ludovic Orban a răspuns la întrebarea pusă de toţi românii: Se amână sau nu alegerile parlamentare din decembrie?

Organizarea alegerilor parlamentare de pe 6 decembrie nu reprezintă un risc suplimentar de răspândire a infecţiei cu COVID-19, dacă vor fi respectate normele impuse, a declarat premierul Ludovic Orban, joi seara, la Constanţa.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 17:17
Ludovic Orban a răspuns la întrebarea pusă de toţi românii: Se amână sau nu alegerile parlamentare din decembrie?

Întrebat dacă ia în calcul amânarea alegerilor, în contextul numărului uriaş de infectări, Orban a spus că: „După părerea mea (…), campania electorală dacă este organizată cu respectarea regulilor care sunt prezente în hotărârea de guvern, care au fost, de altfel, regulile şi în campania pentru alegerile locale, nu există un risc suplimentar de răspândire.

Dacă toţi candidaţii care îşi fac campanie şi echipele care îi însoţesc poartă mască, nu se apropie de oameni, vorbesc de la o distanţă rezonabilă, respectă numărul de persoane maxim la evenimente, gândiţi-vă că am redus la 20 de persoane indoor şi la maxim 50 de persoane outdoor, numărul maxim de participanţi la evenimentele electorale”.

Premierul a explicat că în ziua alegerilor parlamentare se vor lua aceleaşi măsuri ca la alegerile locale.

„Mai mult decât atât, organizăm ziua votului aşa cum am organizat-o şi la alegerile locale, astfel încât să nu existe un risc de răspândire a virusului odată cu exercitarea dreptului de vot de către cetăţeni. Ceea ce chiar nu există. E ca şi cum te-ai duce la farmacie să-ţi cumperi un medicament sau te-ai duce la un magazin, aşa e şi cu mersul la vot.

Dacă ai mască, dacă păstrezi distanţa când stai în aşteptare ca să votezi, nu există risc de răspândire a virusului”, a mai spus Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă organizată după ce a participat la depunerea jurământului de către primarul ales al municipiului Constanţa şi de preşedintele ales al Consiliului Judeţean Constanţa, liberalii Vergil Chiţac şi Mihai Lupu.

 


loading...