Ludovic Orban acuză Guvernul și Parlamentul de trădare națională: „Au respins proiectul de reducere a prețului carburanților cu 2,2 lei/l / Executivul încasează mai mulți bani prin sărăcirea românilor”

Ludovic Orban, fost premier al României, s-a dezlănțuit în ultimele luni la adresa lui Klaus Iohannis și liderilor, după ce a fost îndepărtat de la cârma partidului. În ultima intervenție, atenția președintelui Forței Drepte s-a îndreptat și împotriva PSD-ului. 

24 iun. 2022, 17:02
Ludovic Orban acuză Guvernul și Parlamentul de trădare națională: „Au respins proiectul de reducere a prețului carburanților cu 2,2 lei/l / Executivul încasează mai mulți bani prin sărăcirea românilor”

Fostul membru PNL susține că alianța PSD + PNL + UDMR și-a bătut încă o dată joc de România, prin anunțul plafonării prețului la carburant, cu doar 50 de bani.

Ludovic Orban e de părere că cei de la Palatul Victoria și parlamentarii nu au făcut nimic pentru a împiedica tăvălugul scumpirilor. Fostul prim-ministru îndepărtat după înscăunarea lui Florin Cîțu – pus pe făraș la scurt timp, trage la răspundere parlamentarii care au blocat proiectul potrivit căruia prețul benzinei și motorinei ar fi putut scădea cu 2,2 lei.

Reducerea la jumătate a accizei și scăderea TVA-ului de la 19% la 5% reprezintă soluția potrivită, în lipsa plafonării, susține Ludovic Orban.

„De 4 luni și jumătate am înaintat parlamentului un proiect de lege foarte clar și simplu, care duce la scăderea cu minim 2,2 lei a prețului litrului de carburant la pompă prin soluții liberale, adică prin reducerea la jumătate a accizei și reducerea TVA de la 19 la 5%.

Ne luptăm de peste 4 luni cu lipsa de responsabilitate și slugărnicia parlamentarilor din coaliția de guvernare, care nu vor sub niciun chip adoptarea legii”, a declarat Ludovic Orban, vineri.

 

Ludovic Orban: „Guvernul încasează mai mulți bani prin sărăcirea românilor”

 

Marcel Ciolacu și Nicoale Ciucă sunt principalii vinovați pentru scăderea puterii de cumpărare a românilor, susține fostul premier.

„Ciolacu și Ciucă ne-au aburit cu tot felul de declarații bombastice dar de făcut nu au făcut absolut nimic. În timpul acesta, toate prețurile și tarifele produselor și serviciilor au explodat. Inflația din România este dublă față de inflația medie de la nivel european. Puterea de cumpărare a veniturilor românilor s-a redus dramatic.

În timpul acesta, guvernul încasează mai mulți bani prin sărăcirea românilor și, colac peste pupăză, mai vrea să și crească taxele sau să introducă taxe noi”, a mai punctat Orban, pe Facebook.

Ludovic Orban: „Păcat că pacientul este…”

 

Măsurile Guvernului Nicolae Ciucă sunt o „frecție la picior de lemn”, a conchis Ludovic Orban.

„După 6 luni de inacțiune guvernamentală, care vor costa scump economia României, după protestele spontane din benzinării, după ce nervozitatea a atins cote ridicate și după ce prețurile au luat- o razna complet, s-a trezit și coaliția CIOCIU să zică că ar încerca să ia măsuri de plafonare. Prea târziu! Prea puțin! Total ineficent! Antiecomic și antiliberal! Fără efectele scontate!

Dar sigur că ‘tiriplicii’ se vor bate cu cărămida în piept că operația a reușit. Păcat că pacientul este…”, a mai scris Ludovic Orban.