Ludovic Orban face acuzaţii incendiare la adresa lui Iohannis: „Iohannis a intervenit personal pentru introducerea lui Ciucă pe liste. Ciucă a fost Agamiţă Dandanache”

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, care se afla în funcţie în decembrie 2020, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a intervenit personal pe lângă el pentru a-i pune pe listele electorale pe Nicolae Ciucă şi pe Cătălin Predoiu.

25 mai 2022, 13:26
Ludovic Orban face acuzaţii incendiare la adresa lui Iohannis: „Iohannis a intervenit personal pentru introducerea lui Ciucă pe liste. Ciucă a fost Agamiţă Dandanache”

Orban spune că în cazul lui Predoiu nu a fost o problemă, pentru că acesta oricum avea susţinerea preşedintelui său de organizaţie, dar în ce-l priveşte pe Ciucă, a trebuit să transmită organizaţiei Dolj că locul actualului premier pe listă este o doleanţă a preşedintelui ţării.

„Nu m-a convins Nicolae Ciucă, m-a convins domnul Iohannis. Domnul Iohannis a intervenit doar pentru două persoane să fie prezente pe listă: Nicolae Ciucă și Cătălin Predoiu. A intervenit personal, la mine, pentru ca cei doi să se afle pe liste. Când i-am propus domnului Ciucă să fie candidat, a spus categoric ”Nu!”, că el nu vrea să intre în politică, că el a venit ca tehnocrat. I-am zis să vorbească cu președintele, pentru că președintele mi-a făcut această sugestie. După ce a vorbit Ciucă cu președintele a acceptat.”, a declarat Ludovic Orban, la ProfitNews.

Citeşte şi: Austeritate în România. Premierul Ciucă a cerut reducerea cheltuielilor cu 10% în ministere

„La domnul Predoiu nu a fost problemă, el a fost susținut de Iulian Dumitrescu, președinte de organizație.

Eu mi-am asumat, în fața Congresului PNL, să nu mai pun niciun Agamiță Dandanache pe liste, să nu mai vină de la centru un Agamiță Dandanache. A trebuit să îmi încalc promisiune pentru că Ciucă a fost în postura de Agamiță Dandanache. A trebuit să uzez de susținerea lui Klaus Iohannis, în fața organizației Dolj, care până la urmă l-a primit pe liste. ”, a continuat Ludovic Orban.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Marcel Ciolacu, anunţ de ultimă oră despre ajutoarele de 700 de lei pentru pensionari, amânarea ratelor la bănci şi îngheţarea angajărilor la stat. „Toate măsurile vor fi de la 1 iulie”