Ludovic Orban, acuzaţii de trădare la adresa Ralucăi Turcan după ce a trecut în tabăra Cîţu. „A fost mâna mea dreaptă şi a luat decizia să nu rămână în echipa câştigătoare”

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a lansat acuzaţii grave la adresa Ralucăi Turcan, după ce aceasta a ales să îl susţină pe Florin Cîţu la congresul din 25 septembrie.

06 aug. 2021, 18:19
Ludovic Orban, acuzaţii de trădare la adresa Ralucăi Turcan după ce a trecut în tabăra Cîţu. „A fost mâna mea dreaptă şi a luat decizia să nu rămână în echipa câştigătoare”

Ludovic Orban a fost prezent la lucrările PNL Sibiu, filiala condusă de Raluca Turcan. Liderul liberal nu a ezitat să-şi arate dezamăgirea legat de faptul că Raluca Turcan a decis să-l susţină pe Florin Cîţu la congresul PNL din 25 septembrie.

„Aş fi vrut să vin aici să o susţin pe Raluca Turcan. Din păcate, Raluca Turcan a luat decizia să nu mai susţină pe mine. Nu ştiu de ce…

Pentru că echipa câştigătoare este echipa câştigătoare a PNL Sibiu, a PNL. Raluca Turcan a făcut parte din echipa câştigătoare a PNL şi când am câştigat europarlamentarele şi când am câştigat prezidenţialele cu cel mai mare scor pe care l-a obţinut vreun candidat de dreapta şi în primul tur şi al doilea tur.

Am câştigat împreună alegerile locale şi chiar dacă n-am câştigat alegerile parlamentare din cauza unei guvernări în pandemie, în cea mai grea perioadă din România, în care Raluca Turcan a fost mâna mea dreaptă ca vicepremier. Şi a luat decizia să nu rămână în echipa câştigătoare.

Stimaţi colegi, până la urmă dumnevoastră alegeţi. Gândiţi! Se poate şi altfel, se poate şi mai bine, se poate şi mai uniţi, se poate şi cu mai multe sinceritate şi onestitate”, a declarat Ludovic Orban, în timpul şedinţei PNL Sibiu.

Citeşte şi: Liderul PNL interceptat în biroul lui Drulă când îi cerea ministrului să-i păstreze oamenii în funcţii îl trădează pe Orban: La Congres voi alege schimbarea pentru binele PNL

Florin Cîţu, la PNL Sibiu: „Ne alegem echipa cu care vom guverna următorii ani de zile, pentru a pregăti alegerile din 2024”

Preşedintele PNL a luat cuvântul după premierul Florin Cîţu care a anunţat că este prezent la lucrările liberalilor sibieni pentru a o susţine pe Raluca Turcan pentru un nou mandat.

„Aceste alegeri sunt despre noi, dar în acelaşi timp reprezintă şi un semnal pe care noi îl dăm românilor, pentru că noi nu mai suntem în Opoziţie, suntem la guvernare. Aceste alegeri le avem din această perspectivă. Ne alegem echipa cu care vom guverna următorii ani de zile, pentru a pregăti alegerile din 2024.

Veţi vedea că votul românilor în 2024 va fi pentru PNL. Sunt aici pentru a o susţine pe Raluca Turcan”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis îl vrea afară din Guvern pe USR-istul Stelian Ion – surse. Reacţia lui Dan Barna

Joi, Eugen Pîrvulescu, preşedintele PNL Teleorman, a anunţat că îl susţine pe Florin Cîţu la congresul din 25 septembrie când liberalii îşi aleg noua conducere a partidului. Pîrvulescu este, însă, cercetat de procurorii DNA şi a fost plasat sub control judiciar începând din 22 iulie.

„Începând de astăzi, fac parte din echipa premierului Florin Cîțu și îl susțin pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, pentru că eu, personal, îl cunosc de mulți ani, știu că este un om de cuvânt și știu că această echipă este cea câștigătoare.Teleorman are nevoie de susținere, iar programul premierului Cîțu este cel care se pliază perfect pe nevoile județului nostru.Cred cu tărie că această alegere este cea care ne va ajuta să ducem comunitatea noastră la un nivel superior, să schimbăm mentalitățile și cutumele care ne-au ținut pe loc atâția ani.
Sunt conștient că această alegere va da naștere multor speculații din partea celor care „nu cuvântă” decât atunci când interesul personal este afectat, însă vă promit că voi merge înainte, cu capul sus, lăsând timpul si faptele să demonstreze că adevărul nu poate fi învins de nimeni”, a scris Eugen Pîrvulescu pe Facebook.

Citeşte şi: Şeful PNL Teleorman, cercetat de DNA, îl susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL. Reacţia premierului