Ludovic Orban, testat negativ pentru a doua oară. Premierul nu are coronavirus

Rezultatul testului pentru coronavirus în cazul premierului Ludovic Orban este negativ pentru a doua oară, potrivit Grupulului de Comunicare Strategică, citat de România TV.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 19:06
Ludovic Orban, testat negativ pentru a doua oară. Premierul nu are coronavirus

UPDATE: Premierul Ludovic Orban, precum și membri ai Guvernului, au primit rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19), acesta fiind unul negativ, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

În urma acestui rezultat negativ, premierul a epuizat regimul de izolare de 14 zile și își va relua activitatea curentă la Palatul Victoria. În același sens vor proceda și ceilalți membri ai Guvernului care s-au aflat în perioada de izolare.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni seară, că rezultatul testării pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul premierului Ludovic Orban va fi comunicat în cursul zilei de marţi, în intervalul orar 10.00 – 12.00.

„Menţionăm faptul că a fost necesară prioritizarea prelucrării probelor prelevate în cazul persoanelor simptomatice, lucrate în cadrul Institutului Cantacuzino. Acest fapt, precum şi necesitatea unei pauze de funcţionare a aparatelor de testare, a determinat amânarea prelucrării probelor în cazul premierului pentru ziua de marţi”, arată sursa citată.

Anterior, s-a anunţat că premierul Ludovic Orban urma să revină la lucru marţi, dacă al doilea test privind noul coronavirus (COVID-19), de luni, va fi negativ.

Premierul s-a autoizolat la Vila Lac după ce, cu ocazia reuniunii Biroului Politic Naţional al PNL din 9 martie, s-a numărat printre persoanele care au avut contact cu senatorul Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus.

Testul făcut de premier în data de 13 martie a avut rezultat negativ.

Citeşte şi Tratament CORONAVIRUS. Medic specialist în boli infecţioase: Acest medicament are efecte asupra COVID-19