Ludovic Orban: „Am hotărât în cadrul coaliţiei să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului”

Ludovic Orban a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că s-a decis demararea procedurii de numire a Avocatului Poporului. Există o singură candidatură pentru acest post.

22 iun. 2021, 22:48
Ludovic Orban: „Am hotărât în cadrul coaliţiei să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului”

Ludovic Orban

a anunțat marți după şedinţa coaliţiei că va fi inițiată procedura de alegere a Avocatului Poporului, în contextul în care pentru această poziție a fost depusă o singură candidatură.

”Am hotărât în cadrul coaliţiei să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului. Mâine la 9.30 vom convoca Birourile Permanente reunite. A fost depusă o singură candidatură şi vom demara procedura”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a mai precizat că această procedură va presupune o audiere în Comisiile juridice reunite, urmate de plen.

”Mâine vom convoca un plen, dar, cel mai probabil, votul pe Avocatul Poporului (…) vom avea luni”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai declarat că Avocatul Poporului va avae parte de sprijinul coaliției. Orbana ținut să sublinieze că desfiinţarea Secţiei speciale şi Avocatul Poporului sunt două chestiuni diferite.

După revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, coaliția a decis ca postul să revină UDMR, favorit fiind  Fabian Gyula, lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, titrează news.ro.

Ludovic Orban îl atacă pe Florin Cîţu, chiar dacă se laudă cu o campanie pozitivă

Ludovic Orban

susţine că acest suflu nou trebuie definit, în condiţiile în care în echipa de susţinători ai lui Cîţu apar politicieni cu ştate vechi precum Emil Boc, Alina Gorghiu sau Raluca Turcan. „Felul meu de a face campanie a fost întotdeuna îndreptat către membrii partidului. Am încercat întotdeauna să câştig încrederea prin respectul pe care l-am arătat, prin solicitudine, prin faptul că întotdeauna am fost deschis, am primit, am vorbit la telefon, am încercat să îmi ajut colegii şi din această cauză am o relaţie foarte bună cu membrii partidului şi apreciez că zecile sutele de membrii fără să aibă ceva de câştigat decât pe planul mândriei, întotdeauna ma încercat să fiu alături de ei”, a declarat Ludovic Orban.