Ludovic Orban, anunţ de ultimă oră despre redeschiderea şcolii. „Vor fi 3-4 scenarii. Ne uităm la ce se întâmplă afară”

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că autorităţile au în discuţie 3-4 scenarii cu privire la deschiderea anului şcolar 2020-2021, în contextul epidemiei de coronavirus. Şeful Executivului a explicat că totul depinde de modul în care evoluează numărul de infecţii cu COVID-19.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 07:45
Ludovic Orban, anunţ de ultimă oră despre redeschiderea şcolii. „Vor fi 3-4 scenarii. Ne uităm la ce se întâmplă afară”

Ludovic Orban a afirmat că a fost format un grup de lucru interministerial care miercuri se întruneşte în şedinţă pentru a pregăti toate scenariile în funcţie de situaţia epidemiologică pentru deschiderea şcolii.

„Vor fi 3-4 scenarii. Ne uităm la ce se întâmplă afară, în alte ţări. Vedem exact care sunt măsurile care ar putea genera efecte favorabile (…) Trebuie să facem o analiză a infrastructurii şcolare, toate tipurile de localităţi – urban mare, urban mediu şi mic rural. Trebuie să facem o evaluare cadrelor didactice, a accesului care există”, a afirmat premierul.

Şeful Executivului a explicat că autorităţile vor anunţa modul în care va fi deschis anul şcolar în momentul în care „vom avea suficiente elemente”.

„Cred că presiunea asta pentru deschiderea şcolilor acum este rezultat iniţiativei demagogice a PSD-ului care m-a chemat să vorbesc despre deschiderea şcolilor, câte în lună şi în stele”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a amintit că Guvernul a alocat 250 de milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru a putea achiziţiona tablete cu conectare la Internet pentru elevii care nu au în momentul de faţă acces pentru a asigura accesul la învăţământ online.

Anul şcolar 2020 – 2021. Monica Anisie: „Cel mai probabil scenariu este învăţământul hibrid”. Explicaţia ministrului Educaţiei


loading...
Partenerii noștri