Ludovic Orban, anunţ despre creşterea pensiilor. „Avem ca priorităţi plata pensiilor”

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că Guvernul dispune de resursele financiare pentru a asigura plata pensiilor şi a salariilor. De asemene, analizele specialiştilor arată că economia va reveni după depăşirea vârfului pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
23 apr. 2020, 08:04
Ludovic Orban, anunţ despre creşterea pensiilor. „Avem ca priorităţi plata pensiilor”

„Cu siguranţă avem ca priorităţi plata pensiilor şi vom asigura resursele financiare pentru plata pensiilor şi plata salariilor, pentru susţinerea investiţiilor, pentru toate aceste lucruri vom asigura resursele financiare”, a spus Ludovic Orban, la finalul vizitei efectuate joi la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Premierul a explicat că Guvernul are în plan „revenire” în plan economic.

„Toate analizele specialiştilor indică, practic, o evoluţie în ‘V’ a economiei. După o scădere care este destul de bruscă şi de mare, după depăşirea vârfului epidemiei, există o prognoză de creştere destul de rapidă, de recreştere economică. Dacă vă uitaţi în prognoze, indiferent cine face aceste prognoze, indică o scădere economică pe anul ăsta în România şi o creştere economică pe anul viitor care variază între 4,1 şi 6,1 pe 2021”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban, anunţ despre şomajul tehnic pentru bugetari. „Nu mai e de actualitate”