Ludovic Orban, anunţ despre salariile românilor: Vor creşte doar cu această condiţie!

Premierul României a venit cu un nou anunţ despre salariile românilor. Şeful Executivului a susţinut, într-un interviu acordat AGERPRES, că creşterile salariale din sectorul public trebuie să urmeze creşterile din sectorul privat pentru că sustenabilitatea unor salarii în sectorul public, a unor cheltuieli în sectorul public trebuie să fie dată de puterea economică care duce la veniturile pe care le colectează bugetul de stat.

29 nov. 2020, 18:18
Ludovic Orban, anunţ despre salariile românilor: Vor creşte doar cu această condiţie!

Ludovic Orban susţine că PNL are în plan creşterea salariilor şi a pensiilor românilor, dar acesta anunţă că schimbarea se va face pentru bugetari, abia după ce salariile din sectorul privat vor creşte.

Ludobic Orban a făcut anunţul: Salariile vor creşte doar cu această condiţie

Obiectivul programului nostru de guvernare este creşterea veniturilor românilor, indiferent dacă veniturile provin din salarii în mediul privat sau salarii în sectorul public, pensii, sau dividente sau alte categorii de venituri, venituri din drepturi de autor. Obiectivul nostru este creşterea acestor venituri. Sigur că întotdeauna creşterea în sectorul public trebuie să urmeze creşterii din sectorul privat – asta este o regulă.

Din păcate, PSD la noi a întors practic piramida cu vârful în jos. Creşterile din sectorul public trebuie să urmeze creşterile din sectorul privat pentru că sustenabilitatea unor salarii în sectorul public, a unor cheltuieli în sectorul public trebuie să fie dată de puterea economică care duce la veniturile pe care le colectează bugetul de stat. Ne dorim un stat modern, digitalizat, cu spirit antreprenorial şi un partener al iniţiativelor venite din societate.”, a spus Orban.

Premierul României atrage atenţia: Cine nu-şi face treaba trebuie să plece din administraţie

„Simplificarea, debirocratizarea, digitalizarea va reduce probabil numărul de funcţionari în anumite domenii, dar aici îi transmit oricărui funcţionar care îşi face treaba, care este pregătit, că nu trebuie să se simtă în pericol, pot să se simtă în pericol cei care nu-şi fac treaba. Cine nu-şi face treaba trebuie să plece din administraţie, este un lucru normal şi firesc.

Vrem inclusiv să îmbunătăţim sistemele de evaluare a performanţelor funcţionarilor publici, astfel încât să-i recompensăm pe aceia care au rezultate, care sunt corecţi, care îşi fac treaba bine şi să-i descurajăm pe cei care merg pe principiul: „Timpul trece, leafa merge”. Digitalizarea în sine îţi dă nişte instrumente, inclusiv pentru conducătorii de instituţii publice, cu care poţi foarte bine să ştii ce fac efectiv funcţionarii din instituţia pe care o conduci.”, a mai spus liderul PNL.

Citeşte şi: Pensiile speciale pentru primari şi aleşii locali vor fi amânate. Ludovic Orban a făcut anunţul
 

 


loading...