Ludovic Orban, anunţ pentru românii din diaspora. Ce se întâmplă din 15 mai

Ludovic Orban a spus, în urma declarațiilor ministrului Marcel Vela, că motivele pentru care se va permite, după 15 mai, părăsirea localității nu sunt încă stabilite. Premierul anunţă ce se întâmplă şi cu românii din diaspora.

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 14:06
Ludovic Orban, anunţ pentru românii din diaspora. Ce se întâmplă din 15 mai

Premierul Ludovic Orban afirmă că nu s-a luat încă o decizie, însă după părerea sa ar trebui păstrată şi după 15 mai măsura introducerii în carantină a românilor care se întorc în ţară din zone roşii. 

„Şi acest lucru îl vom anunţa când când vom decide. Din punctul meu de vedere nu cred că trebuie să existe vreo schimbare. Nivelul de răspândire a virusului este evaluat de INSP în baza criteriilor folosite pe plan internaţional. Atâta timp cât o persoană dintr-o zonă roşie, indiferent că este român sau cetăţean al altei ţări, când vine în România, ca o măsură de prevenţie, trebuie să intre în carantină dacă vine dintr-o zonă roşie. La fel, dacă vine intr-o zonă galbenă trebuie să stea în autoizolare la domiciliu minim 14 zile”, a declarat Orban, joi, la Piteşti.

Orban: Regulile deplasării în afara localităţii nu sunt stabilite, vor fi anunţate, cel mai probabil, în ultima zi a stării de urgenţă

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, la Craiova, că se încearcă redeschiderea tuturor activităţilor economice în cel mai scurt timp posibil, la 1 sau 15 iulie urmând a rămâne foarte puţine restricţii.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, la Craiova, când vor fi redeschise toate activităţle economice şi a răspuns: „În cel mai scurt timp posibil. Că va fi la 1 iulie, la 15 iulie…vom elimina toate restricţiile care vizează activiţătile economice. Probabil că vor mai rămâne foarte puţine”.

Premierul a explicat că obiectivul principal este nu numai redeschiderea activităţilor, ci şi reclădirea economiei.

„Ca atare, obiectivul nostru este nu numai să repornească economia, ci să contribuim printr-un program economic extrem de serios la o reclădire a economiei, la dezvoltarea de noi companii, la dezvoltarea în dmenii unde există oportunitatel, la fructificarea tuturor situaţiilor inclusiv pe piaţa europeană şi pieţele internaţionale pentru a putea dezbolta domeniile de actvitate ăn care România poate fi competitivă”, a mai declarat Orban.

Autorităţle au anunţat că, din 15 mai când se trece la starea de alertă, o parte a activităţilor economice vor fi redeschise, dar nu toate. Ridicarea restricţiilor se va face gradual, în paşi de 2 săptămâni, entru a fi evaluat impactul epidemiologic.