Ludovic Orban: Aşteptăm ca UDMR să nu mai gireze un guvern care face un rău imens României

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă la Cluj că aşteaptă ca UDMR, ca partid membru al Partidului Popular European, din care fac parte şi liberalii, să revină la o strategie conformă cu familia politică din care face parte.

RomaniaTV.net
02 feb. 2019, 14:20
Ludovic Orban: Aşteptăm ca UDMR să nu mai gireze un guvern care face un rău imens României

Prezent sâmbătă la Cluj, la şedinţa regională nord-vest a PNL, Ludovic Orban a fost întrebat dacă va participa la congresul UDMR care va avea loc tot la Cluj, luna aceasta.

„Ceea ce aţi putut constata cu ochii dumneavoastră a fost că până astăzi UDMR a votat foarte multe proiecte de legi iniţiate de guvern şi a votat împotrivă aproape toate moţiunile – simple, moţiunile de cenzură – şi alte amendamente susţinute de PNL. Aşteptăm ca UDMR, ca partid membru în PPE, să revină la o strategie politică conformă cu familia politică din care face parte şi să nu mai gireze un guvern care face un rău imens României”, a spus Orban.

Liderul PNL a precizat că „încă nu a primit invitaţia” la congresul UDMR, astfel că nu poate spune dacă va merge sau nu.

În mod tradiţional, la congresele UDMR sunt invitaţi toţi liderii partidelor parlamentare.

Ludovic Orban a participat sâmbătă, la Cluj-Napoca, la şedinţa regională Nord-Vest a partidului, respectiv a reprezentanţilor din filialele liberale din Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

La finalul şedinţei a fost adoptată Rezoluţia organizaţiilor PNL din regiunea de Nord-Vest Cluj-Napoca. Potrivit acestui document, organizaţiile PNL din regiunea de nord-vest solicită guvernării PSD-ALDE să prioritizeze şi să bugeteze, în regim de urgenţă, construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, precum şi dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în regiunea de Nord-Vest. Din lista de 10 puncte cuprinsă în rezoluţie fac parte şi alte proiecte referitoare la dezvoltarea infrastructurii.