Ludovic Orban: Aşteptăm poziţionarea UDMR la moţiune. PPE a avertizat Uniunea privind susţinerea PSD la legile justiţiei

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Suceava, că a purtat discuţii cu UDMR şi aşteaptă o decizie a Uniunii în legătură cu votul la moţiunea de cenzură.

RomaniaTV.net
24 iun. 2018, 15:57
Ludovic Orban: Aşteptăm poziţionarea UDMR la moţiune. PPE a avertizat Uniunea privind susţinerea PSD la legile justiţiei

”UDMR a fost avertizat şi de PPE. După cum ştiţi, UDMR este membră a PPE, alături de PNL. Conducerea PPE a atras atenţia UDMR că nu este în linia politică (…) în modificarea legislaţiei în domeniul justiţiei alături de PSD. Aşteptăm o poziţionare din partea UDMR. Nu mi se pare normal să stea alături de Liviu Dragnea, să-i acorde în continuare un cec în alb, să-l gireze cu voturile parlamentarilor UDMR, pentru că, dacă fac lucrul ăsta, înseamnă că nu vor ţine cont de cei care i-au trimis în Parlament”, a spus Orban.

Referindu-se la demisia lui Eckstein Kovacs, preşedintele PNL a arătat că decizia fostului consilier prezidenţial arată că nu agreează politica actuală a Uniunii.

Citeşte şi: Ludovic Orban: Cine este împotriva lui Dragnea nu are altă armă decât să voteze moţiunea de cenzură

”Este o decizie care reflectă faptul că Peter Eckstein Kovacs, care a fost un membru bază al UDMR, nu mai este reprezentat astăzi de politica UDMR”, a punctat el, conform Agerpres.

În context, Orban a spus că se aşteaptă ca PSD şi ALDE să decidă să nu-şi lase parlamentarii să voteze la moţiunea de cenzură.

”Asta poate să reducă numărul de voturi pe care îl putem obţine la moţiunea de cenzură. Dar, eu cred că orice parlamentar din actuala majoritate, indiferent că este din PSD, ALDE sau UDMR va fi apreciat de opinia publică şi va câştiga în imagine dacă va vota pentru România şi nu pentru Liviu Dragnea”, a conchis Orban.