Ludovic Orban boicotează şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL şi cere intervenţia lui Iohannis: „Colegi de-ai mei au convocat BPN fără să fiu informat. Am decis să nu particip”

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi, la Parlament, că nu va participa la Biroul Politic Naţional al PNL, deoarece nu a fost informat de convocarea forului, pentru a doua oară, şi nu a avut astfel posibilitatea să verifice dacă este statutar.

02 sept. 2021, 11:32
Ludovic Orban boicotează şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL şi cere intervenţia lui Iohannis: „Colegi de-ai mei au convocat BPN fără să fiu informat. Am decis să nu particip”

Ludovic Orban a avut un mesaj care îndemna ambele părţi implicate în criza politică apărută miercuri seară la înţelepciune. Orban a atenţionat asupra faptului că această criză trebuie să fie depăşită cât mai repede, pentru că există proiecte importante care trenează, unul dintre acestea fiind finalizarea negocierilor pentru acceptarea PNRR.

„In 6 decembrie romanii si-au exprimat votul cu speranta ca Romania sa fie guvernata mai bine, sa se realizeze marile reforme necesare, sa creasca cu adevarat calitatea vietii. Dupa alegeri, in urma unor negocieri complicate, am reusit formarea unei coalitii care sa scape Romania din ghearele PSD. Ne-am angajat la 4 ani de pace politica, de munca in folosul oamenilor, la o guvernare competenta, performanta, care sa duca la cresterea calitatii vietii.

Suntem astazi intr-o situatie politica din care nu are nimeni de castigat. Nici Citu, nici USR PLUS, nicio alta forta politica. Ca presedinte al PNL sunt in primul rand un garant al unitatii liberalilor, dar obiectivul meu este si de a garanta functionarea coalitiei. Nu putem guverna fara ca fiecare dintre partidele care au semnat acordul sa sustina programul de guvernare. Orice plecare a unui partid din coalitie poate duce la pierderea majoritatii parlamentare. De 31 de ani am luptat cu toate partidele provenite din partidul comunist, care au tinut Romania pe loc. Fac un apel apasat in primul rand catre Citu si toti colegii mei sa intelega gravitatea momentului.

Stelian Ion, mesaj pentru Cîţu după revocarea de la MJ: Ministerul Justiției a fost garantul respectării legalității și de câte ori nu s-au respectat aceste avize și opinii, unii au ajuns să dea cu subsemnatul
Nu putem din motive conjuncturale sa aruncam in aer unitatea coalitiei. Fac apel si catre colegii din USR PLUS sa inteleaga ca nu este o solutie sa puna presiune pe guvernul din care fac parte si sa spuna chiar ca s-ar putea alia cu PSD. Tocmai de aceea ne-am unit in aceasta coalitie, ca sa impiedicam accesul la putere al PSD.

Ludovic Orban: „Ne confruntăm cu necesitatea finalizării negocierilor pentru PNRR”

Astazi, fara sa fiu informat, colegi de-ai mei au convocat a doua oara BPN, fara sa stiu. Am decis sa nu particip, pentru ca nu am fost informat, nu am avut posibilitatea sa verific daca este statutar. Doresc sa convoc BPN, dar sa permita participarea tuturor colegilor mei si ca pana la convocare sa am o discutie cu premierul Citu si cu toti actorii implicati in aceasta criza politica, care sa ne permita o guvernare stabila in aceasta structura de coalitie.

Ne confruntam cu provocari la care este necesar un raspuns prompt. Avem o crestere alarmanta a numarului de infectari, ne confruntam cu o crestsre alarmanta a preturilor, ne confruntam cu necesitatea de a finaliza negocierile pentru PNRR. Avem de facut fata necesitatii de a finaliza reforme importante pentru care ne-am angajat. Ridicarea MCV nu se poate realiza decat prin coeziunea coalitiei de guvernare. Nu putem sa ne jucam, altfel riscam sa ajungem sa nu mai avem majoritate parlamentara.

O spun negru pe alb. Sunt omul care din ianuarie am cerut in coalitie lansarea unui nou program de dezvoltare nationala. Este o necesitate absoluta, pentru ca in urmatorii doi ani nu exista alte solutii de finantare a proiectelor. Am sustinut constant necesitatea lansarii acestui proiect. Actul normativ trebuie adoptat cat mai repede si lansat in acest an planul de dezvoltare locala.”, a spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: Scandal în coaliţie. Alina Gorghiu: „USR-PLUS tot ameninţă că iese de la guvernare. Un Guvern nu poate functiona sub asemenea santaj”