Stelian Ion, mesaj pentru Cîţu după revocarea de la MJ: Ministerul Justiției a fost garantul respectării legalității și de câte ori nu s-au respectat aceste avize și opinii, unii au ajuns să dea cu subsemnatul

Stelian Ion, al doilea ministru de la USR PLUS revocat de premierul Florin Cîţu, a precizat că Ministerul Justiției nu a dat aviz pe proiectul de investiţii Anghel Saligny pentru că nu primise proiectul orginal. De asemenea, Stelian Ion l-a avertizat pe Florin Cîţu că "Ministerul Justiției, de-a lungul anilor, a fost garantul respectării legalității și de câte ori nu s-au respectat aceste avize și opinii, unii au ajuns să dea cu subsemnatul".

02 sept. 2021, 09:47
Stelian Ion, mesaj pentru Cîţu după revocarea de la MJ: Ministerul Justiției a fost garantul respectării legalității și de câte ori nu s-au respectat aceste avize și opinii, unii au ajuns să dea cu subsemnatul

Ministrul Justiţiei Stelian Ion a avertizat joi, în contextul scandalului din coaliţie provocat de faptul că nu a avizat actul normativ referitor la Programul Anghel Saligny, că, de câte ori nu au fost respectate avizele Ministerului Justiţiei,, s-a ajuns la situaţii neplăcute, unii au ajuns să dea cu subsemnatul.

„A fost destul de clar la incheierea zilei de ieri ca in chestiunea punctuala a avizului care a stat la baza acestei decizii ca am avut dreptate. Ministerul justitiei inca nu primise originalul pe care sa dea acel aviz, deci termenul nici nu a inceput sa curga. Daca ar fi fost altfel, s-ar fi aprobat acel act normativ. Ministerul Justitiei este o institutie respectabila, unde au intrat oameni prin concurs, unii cu zeci de ani de cariera, pe care nu-si permit sa si-o pericliteze cu decizii ilegale. Ministerul Justiției, de-a lungul anilor, a fost garantul respectării legalității și de câte ori nu s-au respectat aceste avize și opinii, unii au ajuns să dea cu subsemnatul”, i-a transmis Stelian Ion premierului Florin Cîţu.

Citeşte şi: Victor Ponta îi spune lui Iohannis cum să depăşească criza politică: „Să dea PSD mandatul de a forma noul guvern”

Liderul USR PLUS a precizat că „avem toate ingredientele pentru o guvernare de succes, iar in unele locuri chiar se intampla”.

„Am venit cu totii in coalitie ca urmare a unui vot popular, niciun partid nu a primit destule cat sa conduca singur, de aceea trebuie sa ne intelegem. De aceea as vrea, cu oricine va fi premier, sa se schimbe acest mod de colaborare. E foarte important sa creem o echipa. Lucrez foarte bine cu secretarii de stat din Ministerul Justitiei de la PNL. Putem lucra impreuna, asta este una din nemultumirile mele, ca nu se fac destule eforturi si intotdeauna liderul da tonul”, a avertizat Stelian Ion.

Citeşte şi: Cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei a ajuns la Cotroceni. Preşedinţia: Klaus Iohannis o analizează

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei.

„Am semnat cererea de revocare din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion. Nu permit nimănui să șantajeze poporul român. I-am informat pe liderii coaliției despre revocarea lui Stelian Ion. Am trimis președintelui României documentul cu revocarea ministrului Stelian Ion. Îmi doresc ca partenerii noștri de la USR PLUS să nu aleagă ieșirea de la guvernare. Vă asigur că această guvernare continuă”, a declarat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Stelian Ion este al doilea ministru USR PLUS revocat, după Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Stelian Ion, demis din funcţie cu o zi înainte să anunțe lista candidaților pentru șefia DIICOT. Iohannis îl voia afară încă din august pentru că nu l-a consultat