Ludovic Orban cere alianţei USR-PLUS să-l susţină pe Iohannis la prezidenţiale

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seara, la Digi24, referitor la o colaborare cu USR-PLUS, că oricine se implică împotriva actualei coaliţii de guvernare este un posibil partener, cu care liberalii nu se bat, deoarece adversarul este PSD-ALDE. Orban a spus însă că pentru prezidenţiale ar trebui susţinut Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
11 feb. 2019, 20:33
Ludovic Orban cere alianţei USR-PLUS să-l susţină pe Iohannis la prezidenţiale

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019: „Adversarul PNL este actuala coaliţie de guvernare, iar bătălia noastră este pentru a înceta cât mai repede posibil această guvernare toxică, nocivă pentru România. Orice posibil partener care se implică alături de noi în bătălia cu actuala coaliţie de guvernare şi poate avea contribuţii în atingerea obiectivului de a pune punct acestei guvernări e un posibil partener cu care nu ne batem, pentru că adversarul este PSD-ALDE”, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a arătat că ar prefera ca USR şi PLUS să-l susţină la alegerile prezidenţiale pe preşedintele Klaus Iohannis.

„Sigur că am prefera în privinţa alegerilor prezidenţiale de anul acesta să meargă pe mâna preşedintelui Iohannis, pentru că este clar pentru orice om care ştie să citească sondaje şi care cunoaşte viaţa politică din România că preşedintele Iohannis are clar, de departe, cea mai mare şansă de a câştiga alegerile prezidenţiale. Apariţia unui alt candidat, să spun, pe dreapta nu va face altceva decât să amâne pentru un eventual tur doi şi într-un fel să creeze probleme suplimentare. Preşedintele Iohannis astăzi este clar liderul român cu cea mai mare credibilitate şi în România, dar mai ales la nivel european şi pe plan internaţional”, a susţinut Orban,

El a mai spus că „preşedintele Iohannis este cel care întotdeauna a fost ultima redută în bătălia cu PSD şi care a reuşit, sigur, în parteneriat şi cu noi şi cu opoziţia, să blocheze foarte multe iniţiative nocive pentru economia şi societatea românească”.

„Deci, cred că susţinerea preşedintelui Iohannis este normală, firească şi ea ar trebui făcută şi de alţi actori politici din opoziţie”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, în 2 februarie, că, de principiu, alianţa USR-PLUS va avea candidat unic la alegerile prezidenţiale din acest an şi îşi propune să fie o alternativă care să formeze majoritatea parlamentară în 2020.