Ludovic Orban cere insistent refacerea coaliţiei. „Orice fel de înţelegere cu PSD ne va compromite şi nu va permite să guvernăm”

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, sâmbătă, că refacerea coaliţiei de guvernare este "cea mai bună soluţie" pentru România, însă printre variantele pe care le-a vehiculat se numără şi rămânerea la guvernare cu "sprijin direct sau indirect al PSD".

11 sept. 2021, 18:38
Ludovic Orban cere insistent refacerea coaliţiei. „Orice fel de înţelegere cu PSD ne va compromite şi nu va permite să guvernăm”

Prezent la Baia Mare pentru a-şi prezenta moţiunea, Ludovic Orban a fost întrebat care sunt soluţiile pentru a pune capăt crizei politice din România.

„Există trei variante, din punctul meu de vedere: refacerea coaliţiei, a rămâne la guvernare cu sprijin direct sau indirect al PSD sau trecerea în poziţie

Consider că cea mai onorabilă variantă PNL care avem vocaţia guvernării. Este cea mai bună soluţie pentru România refacerea acestei coaliţii”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele PNL.

Ludovic Orban: „Este exclus să se gândească la vreun blat cu PSD-ul. Ne vom face de râs”

„Le-am spus colegilor mei că este exclus, pentru orice om care vrea nu numai binele PNL, ci și al României, să se gândească la vreun blat cu PSD-ul. În primul rând pentru că nu va ține, în al doilea rând, pentru că ne vom face de râs pe termen mediu și lung și în al treilea rând, pentru că nu vom putea să facem reformele pe care le-am promis.

PNL are vocația guvernării și ne-am angajat într-un proiect pe termen lung, cele 80 de miliarde de euro care vin în România, toate oportunitățile pe care le-am clamat în ultima perioadă. A ne duce acum în Opoziție, cu tinichele de coadă, ne va face să revenim mult mai greu”, a adăugat liderul liberal.

Citeşte şi: Ludovic Orban, mesaj dur pentru liberali: Membrii de partid sunt chestionați cu cine vor să voteze la Congres și dacă sunt dispuși să-și fotografieze votul. Renunțați înainte de a fi prea târziu

Ludovic Orban, temător faţă de PSD. „Ne vor da un brânci de la putere când vor considera ei”

„Orice înțelegere cu PSD ne va compromite şi nu va funcţiona. PSD, şi dacă nu ne dau jos de la guvernare, ne vor da un brânci de la putere când vor considera ei că este mai bine.

Vor încerca să compromită partidul şi să nu-i dea sprijin în Parlament şi să se aşeze ei la Guvernare”, a precizat Orban.

Liderul liberal i-a acuzat pe social-democraţi că „au încercat ca un număr cât mai mare de populaţie să fie săracă, dependentă pentru că numai astfel şi-au prezervat scorul foarte mare în alegeri”

„Nu avem nimic în comun cu PSD. Suntem două partide care se află în luptă de 30 de ani

Avem viziuni total diferite despre evoluţia României. Noi vrem dezvoltare, modernizare, digitalizare, investiţii, locuri de muncă bine plătite.

Ei au ţinut tot timpul România pe loc, au bătut pasul pe dezvoltarea infrastructurii, au alungat investitorii străini, au încercat ca un număr cât mai mare de populaţie să fie săracă, dependentă pentru că numai astfel şi-au prezervat scorul foarte mare în alegeri.

Orice fel de înţelegere cu PSD ne va compromite şi nu va permite să guvernăm bine România”, a mai precizat Orban.

Cum explică Ludovic Orban creşterea preţului la energie şi gaze. „Gazprom a crescut preţurile cu 300%”

„Creşterea preţurilor la gaz şi la energie electrică se petrece în toată Europa. La gaze se datorează faptului că Gazprom, care este principalul furnizor de gaz pentru Europa, a crescut preţurile cu 300% şi a blocat tranzitul gazelor prin Ucraina. Mai avem doar două magistrale de gaz prin care aduce gazul.

E principala cauză a creşterii preţurilor la gaz”, a afirmat Orban.

Preşedintele PNL a mai spu că este nevoie să creştem capacitatea de extracţie.

„Avem zăcăminte unde putem să creştem capacitatea de extracţie, atât Romgazul, cât şi OMV-ul care deţin cam 50-50% din capacităţile de extracţie.

Trebuie să înmagazinăm în depozitele subterane pentru a fi pregătiţi la iarnă, pentru a reduce cât mai mult dependenţa de gazul rusesc.

În materie de energie electrică, plătim preţul a 30 de ani de neglijare completă a strategiei energetice, mai ales în domeniul energiei electrice. Trebuie construite noi capacităţi de producţie de energie”, a mai spus liderul liberal.

Orban, despre plafonarea preţurilor: „O poţi aplica cel mult şase luni”

„Soluţia cu plafonarea preţului o poţi aplica cel mult pe o perioadă limitată de şase luni, conform reglementărilor europene.

PSD a încercat să plafoneze preţul la gaz şi energie electrică şi din cauza lor am avut procedura de infringement aplicată împotriva noastră”, a conchis preşedintele PNL.

Citeşte şi: Virgil Popescu îl desființează pe Orban: „Să-și dea seama cât rău face acum PNL și românilor”