Ludovic Orban, mesaj dur pentru liberali: Membrii de partid sunt chestionați cu cine vor să voteze la Congres și dacă sunt dispuși să-și fotografieze votul. Renunțați înainte de a fi prea târziu

Ludovic Orban i-a criticat dur pe cei care impun membrilor PNL să voteze cu Florin Cîțu la alegerile interne și să fotografieze votul.

11 sept. 2021, 11:41
Ludovic Orban, mesaj dur pentru liberali: Membrii de partid sunt chestionați cu cine vor să voteze la Congres și dacă sunt dispuși să-și fotografieze votul. Renunțați înainte de a fi prea târziu

Ludovic Orban se află la Cluj, în cadrul filialei județen de partid, pentru a-și prezenta moțiunea de candidatură pentru un nou mandat de președinte.

„În filiale PNL, membrii de partid sunt chestionați dacă vor sau nu să voteze cu Cîțu, iar dacă spun că nu, șansa lor să intre pe lista de delegați devine foarte mică. Și chiar dacă spun că vor vota cu Cîțu, sunt întrebați dacă își vor fotografia votul, și nu oricum, ci cu buletinul de vot și cartea de identitate, ca să se vadă că votul e real și fotografia nu e luată de undeva de pe whatsapp”, a comentat Orban.

Președintele PNL i-a somat pe liderii care recurg la astfel de metode să renunțe înainte de a fi prea târziu.

„Cei care gândesc și propagă astfel de lucruri, vă spun, renunțați înainte de a fi prea târziu. Nu veți putea controla niciun vot. Dacă credeți că 5000 de membri PNL vor accepta să voteze la comandă, înseamnă că nu-i cunoașteți (…) În 25 septembrie ne alegem președintele partidului și programul de guvernare, nu se alege echipa demolatoare”,  a spus Orban.

Orban îl sfidează pe Iohannis: „Eu cred că PNL nu are nicio datorie faţă de preşedinte. Dimpotrivă”

Ludovic Orban nu-l iartă pe Klaus Iohannis după ce preşedintele s-a poziţionat mai degrabă alături de Florin Cîţu în campania internă din PNL. Orban nu l-a cruţat nici pe Cîţu: „Ai aruncat ţara în criză, eşti ameninţat de moţiune şi să te postezi în Superman!”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, la prezentarea candidaturii sale la șefia partidului în fața membrilor PNL Dâmbovița, că liberalii nu îi datorează nimic președintelui Klaus Iohannis, afirmația fiind aplaudată la scenă deschisă.

„Eu cred că PNL nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis. Dimpotrivă. Am convingerea că preşedintele PNL trebuie să fie ales de membrii PNL cu mintea lor, cu gândirea lor şi cu sufletul lor. Eu cred că preşedintele PNL trebuie să fie îndatorat şi legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul dumneavoastră, marea oaste a PNL. Vă asigur, în acelaşi timp, că după ce voi câştiga, va fi acelaşi parteneriat de succes cu preşedintele României, aşa cum a fost în toţi cei patru ani de zile cât am fost preşedintele PNL şi am câştigat aproape toate bătăliile pe care le-am dus”, a spus Ludovic Orban într-un discurs electoral la Dâmboviţa.