Ludovic Orban cere societăţilor private să schimbe programul de lucru pentru a evita aglomeraţia

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a discutat marţi noi măsuri pentru combaterea epidemiei de coronavirus, anunţate de Ludovic Orban şi ministrul de Interne, Marcel Vela.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 18:39
Ludovic Orban cere societăţilor private să schimbe programul de lucru pentru a evita aglomeraţia

Premierul interimar al României, Ludovic Orban, a anunțat marți seara, în ultima sa ședință de guvern, că vrea ca societățile private să schimbe programul de lucru al angajaților, pentru a preveni aglomeraţia de la metrou. Potrivit primului ministru, bucureștenii ar putea fi chemați la muncă la ore diferite, astfel încât şi plecarea să se facă treptat, tocmai pentru a evita aglomeraţia de la metrou.

„Unele să înceapă la 7 dimineața, altele la 8, altele la 9, altele la 10, iar terminarea programului să fie la fel, la ore diferite, pentru ca pericolul de contaminare să fie mai mic”, a explicat Ludovic Orban.

Premierul a fost completat şi de ministrul de Interne, Marcel Vela.

”Pentru a reduce aglomeraţiile în staţiile de metro analizăm în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă propunerea de a începe programul la ore diferite”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela.

În Bucureşti, zilnic circulă cu metroul aproximativ 600.000 de persoane, marea majoritate în timpul orelor de vârf.

Citeşte şi: Patru noi cazuri de coronavirus, confirmate în România. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 29, se trece la scenariul al doilea