Ludovic Orban cere subtil intervenţia lui Iohannis, în cazul Cîţu: Să se gândească la soarta PNL!

Președintele PNL cere intervenţia lui Klaus Iohannis în războiul cu Florin Cîţu. Acesta nu crede că președintele Klaus Iohannis l-a ales pe Florin Cîțu pentru a-l susține în competiția pentru șefia PNL!

16 aug. 2021, 22:20
Ludovic Orban cere subtil intervenţia lui Iohannis, în cazul Cîţu: Să se gândească la soarta PNL!

Ludovic Orban cere subtil intervenţia lui Iohannis. Liderul liberal spune că Florin Cîţu a clătinat încrederea oamenilior în premier şi în PNL. Şeful liberal a precizat, luni seara, că Iohannis va vorbi despre noile subiecte care îl vizează pe premierul Cîțu.

Ludovic Orban cere subtil intervenţia lui Iohannis, în cazul Cîţu: Să se gândească la soarta PNL!

„Eu nu sunt purtătorul de cuvânt al domnului Iohannis. Eu cred că oricine vrea să evalueze situația post-dezvăluiri poate să aibă informațiile corecte. Iohannis a obținut al doilea mandat sprijnit de PNL. Decizia mea de retragere a fost un efort personal. Am renunțat la funcția de președinte al PNL pentru Iohannis. S-a dovedit o alegere foarte potrivită. În 2019 l-am susținut cu toată forța.

Președintele Iohannis e la al doilea mandat și cred că PNL și-a onorat toate angajamentele. Cred că e important ce se întâmplă în continuare cu PNL. Inclusiv Iohannis trebuie să se gândească la soarta PNL. Nu putem fi în asediu din cauză că un reprezentant al PNL aflat într-o funcție atât de importantă nu avut curaj să vorbească.”,  a zis Orban.

„Florin Cîţu nu e orice membru al PNL, a premier susţinut de PNL. Orice face Cîţu bun sau rău face bine PNL sau face rău. Ce s-a întâmplat săptămâna trecută a clătinat încrederea oamenilor în premier şi implicit în PNL.

munca noastră de patru ani de zile, a unor liberali serioşi, care au reuşit să reclădească încrederea PNL, este pusă în umbră de nişte dezvăluiri care, în mod normal, ar fi trebuit să apară mai demult.”, spune liderul PNL.

Florin Cîțu a recunoscut că a fost închis în Statele Unite într-un caz de conducere sub influența alcoolului, în anul 2000. Premierul a stat două zile la închisoare. Informația a apărut inainte în presă.

Citeşte şi: EXCLUSIV Mihai Tudose cere demisia lui Cîţu, după ce s-a aflat că premierul a condus băut: „Chiar aşteaptă să-l dea afară cineva după aşa ceva? În orice ţară normală, după o chestie din asta te duci acasă”
Acesta a condus sub influența alcoolului și a plătit o amendă foarte mare. Florin Cîțu este mirat că informația a apărut abia acum: ”este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație”.

Da, acum 20 de ani a fost vorba despre un DUI. Conducerea sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă foarte mare. Este contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani. E interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD n-a apărut această informaţie, dar apare acum în competiţia internă din PNL. Eu am condus. A fost o greșeală. A trebuit să-mi vând și mașina pentru a-mi plăti amenda. Am mers un an pe jos. Am plătit foarte scump. Asta este, a fost un eveniment acum 20 de ani. Nu este un eveniment cu care să mă mândresc, dar asta a fost”, a zis Florin Cîțu.

Citeşte şi: Florin Cîţu recunoaşte că a condus sub influenţa alcoolului, în Statele Unite şi a fost închis două zile: Am făcut o greşeală acum 20 de ani! E interesant că a apărut acum, în compeţia din PNL