Ludovic Orban continuă atacurile la adresa lui Iohannis: „S-a validat prin lupta cu PE-SE-DE şi acum ce face?”

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a spus joi seară că deşi Klaus Iohannis şi-a construit imaginea ca cel mai mare adversar al PSD, acum este pregătit să negocieze cu social-democraţii pentru ca aceştia să susţină învestirea guvernului Ciucă.

21 oct. 2021, 22:59
Ludovic Orban continuă atacurile la adresa lui Iohannis: „S-a validat prin lupta cu PE-SE-DE şi acum ce face?”

Orban a mai spus că Iohannis i-a mințit pe delegații de la congresul partidului, căci le-a spus că Forin Cîțu va rămâne premier, iar fostul prim-ministru este „doar un pion”.

„Klaus Iohannis practic s-a validat prin PE – SE – DE, lupta cu PE – SE – DE. Și acum face înțelegere cu PSD? Aruncă România practic la cheremul PSD? De când a început scandalul ăsta provocat mai mult de determinarea forțată a lui Cîțu de a candida la președinția PNL, că el nu candida dacă nu-i spunea Iohannis și dacă nu-i punea la dispoziție sprijinul sistemului…

Îmi aduc aminte discursul de susținere a președintelui României la congresul PNL. Iohannis i-a mințit pe cei 5.000 de delegați ai congresului PNL că Florin Cîțu va fi premier până în 2024, că nu are niciun motiv să-și dea demisia. A scăpat de mine…

În campanie, am spus că premierul e bine să fie președintele partidului. A ajuns președintele partidului și a fost trimis la plimbare așa, scurt. Eu am spus că Florin Cîțu e un pion. El nu poate conduce partidul, va rămâne președinte cât îl ascultă pe Iohannis”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: „Nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziune. Şi Klaus Iohannis este un astfel de exemplar”

Ludovic Orban a declarat joi că decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l impune premier pe Nicolae Ciucă, „la înțelegre cu PSD”, reprezintă „o trădare gravă” a românilor care l-au votat atât pe Iohannis, cât și PNL-ul.

”Nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziune, nu are niciun an în PNL. Nu încalcă Statutul. Din păcate, face parte dintr-o categorie de oameni care ajung în funţii publice foarte importante fără să aibă o carieră politică în spate, să înceapă de jos. Se trezesc în funcţii. Şi Klaus Iohannis este un astfel de exemplar. A intrat în PNL, în 2013, în perioada USL, după ce fusese candidatul la funcţia de prim-ministru, în tandem cu Geoană. Klaus Iohannis a părut pe turnantă”, a declarat Orban.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu: „Nu mă interesează nicio funcţie, cu atât mai puţin cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor”