Ludovic Orban, convins că partidul său va câştiga alegerile: „PNL a murit. Oricine ar mai vrea să voteze cu PNL, de fapt, votează cu PSD”

Ludovic Orban e foarte încrezător în puterea partidului său de a se impune în politica românească. Fostul şef al PNL spune că obiectivul principal al Partidului Forţei Dreptei e câştigarea alegerilor.

16 mai 2022, 14:31
Ludovic Orban, convins că partidul său va câştiga alegerile: „PNL a murit. Oricine ar mai vrea să voteze cu PNL, de fapt, votează cu PSD”

Ludovic Orban a explicat că partidul său are şanse mari să câştige alegerile, fiind convins de faptul că nu mai există o forţă „autentică” de dreapta în România.

„Nu am intrat în acest proiect nici eu, nici colegii mei, nici dumneavoastră ca să ne mulţumim cu rezultate modeste sau ca să gâfâim să trecem pragul electoral. Obiectivul nostru este să dezvoltăm o forţă politică de dreapta, puternică, competitivă care să aibă capacitatea să câştige alegerile. O să ziceţi că este un obiectiv ambiţios.

Citește și: Forţa Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, a fost înregistrat oficial: „Am spus nu trădării lui Iohannis”

Nu este ambiţios, este un obiectiv realizabil. Toate analizele pe care le-am făcut ne arată că, dacă noi facem ceea ce trebuie, putem să devenim extrem de competitivi şi putem să construim o forţă care să aibă capacitatea să coaguleze în timp dreapta românească, pentru că nu mai există nicio forţă autentică de dreapta. (…) PNL a murit. Oricine ar mai vrea să voteze cu PNL, de fapt, votează cu PSD şi oamenii încep să-şi dea seama şi îşi dau seama că este nevoie de o forţă credibilă”, mărturisește Ludovic Orban.

Conform fostului lider al PNL, unul dintre obiectivele noii formațiuni politice este ca până la data de 1 martie 2024 să se înscrie 1% din populația cu drept de vot.

„Un partid care să fie competitiv are nevoie de membri. Obiectivul pe care îl avem este ca, până cu cel mai târziu trei luni de zile înainte de alegerile europarlamentare, care sunt primele alegeri, să atingem pragul sociologic determinant pentru o formaţiune politică relevantă şi anume 1% din populaţia cu drept de vot. (…) Şi, atenţie, nu orice fel de membru. Trebuie să fie membrii serioşi, activi reali, care să contribuie, care să creadă în ideile noastre şi care să se implice în activitatea partidului”, afirmă Orban.

Citește și: Marcel Ciolacu, convins că alianţa PSD-PNL va funcţiona şi după alegerile din 2024: „O altă coaliţie nu ar fi la fel de practică”

Ludovic Orban, președintele Partidului Forța Dreptei, își dorește să construiască filiale în toate județele, în Diaspora și în sectoarele din București.

„Obiectivul pe care ni l-am propus este ca, până la sfârşitul anului, să avem organizaţii constituite în minimum 50% dintre localităţile României”, a adăugat Orban.

Forța Dreptei este un partid politic parlamentar înființat de Ludovic Orban la data de 14 decembrie 2021, după ce a fost exclus din PNL după aproape 30 de ani. Biroul Executiv al PNL a decis excluderea lui Orban din partid. Decizia a fost luată cu un vot covârșitor în ședința conducerii partidului, 31 dintre cei prezenți votând pentru, 2 împotrivă, iar 2 s-au abținut. Decizia finală trebuie să fie aprobată de Consiliul Național. În spatele ușilor închise oamenii lui Florin Cîțu l-au atacat dur pe Orban căruia i-au reproșat că nu a fost așa de vocal când a ajuns premier și cu voturile PSD.

 


loading...
Partenerii noștri