Ludovic Orban: Creşterile provocate de criminalii economici de la PSD îndreaptă România spre incapacitate de plată

Premierul Ludovic Orban a reacţionat după votul din Parlament privind creşterea pensiilor şi le dă pensionarilor exemplul Germaniei.

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 13:01
Ludovic Orban: Creşterile provocate de criminalii economici de la PSD îndreaptă România spre incapacitate de plată

Premierul Ludovic Orban a luat foc după ce majorarea pensiilor cu 40% s-a votat în Parlament. Acesta spune că social -democrații sunt niște criminali economici care aruncă România în aer.

„Guvernul pe care îl conduc a majorat punctul de pensie cu 14 la sută, 177 de lei, cea mai mare majorare a punctului de pensie. Şi asta în condiţii de criză. Pentru a putea compara, vă spun că nu există altă ţară europeană care să fi crescut pensiile în perioadă de criză economică, decât Germania.

Parlamentul a adoptat rectificarea bugetară, cu amendamentul pentru majorarea pensiilor cu 40%

„Este maximum pe care-l poate suporta economia României, astăzi. Orice creștere de cheltuieli, așa cum sunt creșterile provocate de criminalii economici de la PSD, nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată”, a declarat Ludovic Orban. 

„Am ținut cont de nevoia copiilor de a crește alocațiile și am prevăzut cinci etape de creștere succesivă. Este maximum pe care îl poate suporta economia astăzi. Orice creștere de cheltuieli, așa cum sunt cele povocate de criminaii economici de la PSD, nu face decât să îndrepte România spre incapacitate de plată. La ora actuală, după votul din Parlament, capacitatea României de a accesa fondurile din recuperare, este afectată, din cauza creștereii aberante. Agențiile de rating urmează să dea ratingul de țară și ne vom trezi că suntem retrogradați și riscăm să luăm împrumuturi mai scumpe”, a declarat Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat marți, în contextul crizei economice și a legilor adoptate în Parlament care implică cheltuieli bugetare suplimentare, că nu vrea să mărească taxe și impozite. „Nu am majorat nicio taxa si niciun impozit. Am eliminat supraaciza pe combustibil, motiv pentru care a scazut pretul la pompa la benzina si motorina. Am liberalizat piata gazului, a scazut pretul la gaz. Nu ne dorim cresterea niciunei taxe si a niciunui impozit. Ca atare pilonul nostru de dezvoltare e o crestere bazata pe investitii”, a declarat Ludovic Orban.