Ludovic Orban: Cred că referendumul le va permite românilor să spună răspicat un Nu PSD-ului

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că referendumul "le va permite românilor să spună răspicat un Nu PSD-ului" şi l-a criticat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, despre care a spus că "nu iese în piaţă, nu iese în stradă", ci doar "în sălile cu PSD-işti".

RomaniaTV.net
29 mart. 2019, 15:22
Ludovic Orban: Cred că referendumul le va permite românilor să spună răspicat un Nu PSD-ului

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a comentat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în municipiul Lugoj din judeţul Timiş, decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pentru justiţie în 26 mai, deodată cu alegerile europarlamentare.

„După referendum se va consolida voinţa cetăţenilor. Referendumul reprezintă cea mai profundă formă de manifestare a democraţiei. Cetăţenii sunt chemaţi să decidă ei direct vis-a-vis de o problemă de interes naţional. De când a venit la putere, PSD, alături de tovarăşii de drum, a declanşat un atac distructiv împotriva justiţiei din România, împotriva independenţei justiţiei, împotriva funcţionării instituţiilor care activează în cadrul puterii judecătoreşti. Cred că românii trebuie să fie chemaţi să spună foarte limpede că sunt împotriva acestei agresiuni sistematice prin tot felul de ordonanţe de urgenţă, de proiecte de legi scrise pe picior, declarate neconstituţionale, de alte tipuri de reglementări care nu fac altceva decât să facă România de râs şi să o pună înr-o situaţie delicată la nivel european. Românii au ocazia să spună limpede şi clar ce vor şi că resping categoric ce face actuala putere la nivelul justiţiei”, a afirmat Ludovic Orban, citat de News.ro.

De asemenea, liderul PNL a declarat că PSD a început să inventeze „tot felul de tertipuri”, pentru ca oamenii să fie împiedicaţi să participe la referendum. Orban a spus că PSD-ului „îi este frică de oameni” şi a comentat despre Liviu Dragnea, preşedintele PSD, că „nu iese în public”.

„Cred că referendumul le va permite românilor să spună răspicat un «nu» PSD-ului. Unii lideri PSD şi ALDE par că nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase. Inventează tot felul de tertipuri să împiedice oamenii să vină la vot. Pe lângă dublarea secţiilor de votare, se încearcă împiedicarea dreptului de vot în diaspora. Ceea ce nouă ne indică că vor să facă acelaşi lucru, clar, ca în 2014, să împiedice românii din diaspora să voteze. Sunt multe alte lucruri pe care le pregătesc, dar nu se văd, care au scopul ca oamenii să nu participe la vot, pentru că PSD-ului îi este frică de oameni. L-aţi văzut pe domnul Dragnea să iasă undeva în afară de sălile cu PSD-iştii? Nu iese în piaţă, nu iese în stradă, nu poate să iasă în public fără să fie apostrofat de oameni, pentru că oamenii nu mai suportă modul în care este condusă România astăzi”, a precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, alături de Rareş Bogdan, candidatul aflat pe prima poziţie a listei cu candidaţi ai PNL la alegerile europarlamentare, se află în judeţul Timiş pentru a participa, sâmbătă, la lansarea candidaţilor, care va avea loc la Timişoara.