Ludovic Orban: Dacă economia merge bine, se poate face şi creșterea pensiilor

Într-un amplu interviu acordat ziare.com, premierul Ludovic Orban a abordat mai multe teme de interes pentru societatea românească. Una dintre acestea este legată de creșterea pensiilor.

RomaniaTV.net
01 feb. 2020, 09:16
Ludovic Orban: Dacă economia merge bine, se poate face şi creșterea pensiilor

Premierul Ludovic Orban a amintit în cursul interviului de majorarea pensiilor, un subiect de interes în ultima perioadă.

Întrebat dacă este sigur că se vor putea majora pensiile în acest an, Ludovic Orban a amintit că o asemenea decizie trebuie să țină cont de mai mulți factori: evoluția economiei, ritmul de colectare a veniturilor.

Banii pentru majorarea pensiilor sunt prevăzuți în buget, a amintit Orban, iar dacă economia merge bine, se poate face creșterea pensiilor. 

Premierul a ținut însă să explice ce înseamnă o economie care merge bine: trebuie să existe o creștere de cel puțin 4% pe anul în curs.

Iată ce a mai declarat premierul Orban pe acest subiect în cursul interviului acordat ziare.com:

– reforma pensiilor cu introducerea pilonului I și II a fost făcută în perioada guvernării liberale, pe baza unor studii care arătau că trebuie construită o șansă de a asigura venit suplimentar față de pensia din sistemul public.

– Noi ne dorim să crească veniturile românilor, numai că totul trebuie făcut pe bază realistă. Noi avem ca obiectiv realizabil ca în 2022 să revenim sub 3% deficit.

– Am prevazut banii (în bugetul de stat, n.r.), urmărim evoluția economiei, urmărim modul în care evolueză încasările bugetare, pregătim analize, studii, studii comparative, prognoza de evoluție a sistemului public de pensii și vom lua decizii pe fundament serios.

– Suntem un partid responsabil (PNL. n.r.), care ia decizii în funcție de interesele fundamentale ale României.

Citește și: Ludovic Orban: „Nu toate spitalele vor putea derula toate programele de sănătate”