Ludovic Orban: „Nu toate spitalele vor putea derula toate programele de sănătate”

Premierul Ludovic Orban a vorbit, vineri seară, despre proiectul de liberalizare a serviciilor medicale și accesul spitalelor private la programele publice.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 17:14
Ludovic Orban: „Nu toate spitalele vor putea derula toate programele de sănătate”

„La ora actuală, există spitale care sunt publice, fie subordonate Ministerului Sănătăţii, fie autorităţilor locale. De asemenea, există spitale private. Propunerea legislativă este una prin care i se permite fiecărui cetăţean care are nevoie de tratamente sau proceduri medicale, care sunt decontate din programele de sănătate finanţate de CAS, să îşi aleagă furnizorul de servicii”, a spus Ludovic Orban, prezent vineri la Parlament, la Adunarea de alegeri a Comitetului de coordonare al PNL sector 1, scrie 

Premierul a adăugat că informaţiile care au apărut cu privire la privititarea sistemului de sănătate sunt false. 

„Aberaţiile cu privatizarea sistemului de sănătate, aberaţiile cu obligarea coplăţii în spitalele private sunt minciuni gogonate. Nimeni nu schimbă structura de organizare a spitalelor, nimeni  nu introduce coplata”, a subliniat Orban. 

Citeşte şi Sindicaliştii din Sănătate cer retragerea proiectului de privatizare a programelor naţionale

Ludovic Orban a mai vorbit despre proiectul de liberalizare a serviciilor medicale și accesul spitalelor private la programele publice.

„Nu există problema resurselor financiare care sunt alocate spitalelor. Nu toate spitalele vor putea derula toate programele de sănătate. Va exista o selecţie a spitalelor care au capacitatea de a desfăşura diferitele servicii medicale în cazul diferitelor programe de sănătate. Pentru fiecare program se va stabili care sunt unităţile spitaliceşti care corespund exigențelor care sunt stabilite, iar cetăţeanul va putea să îşi aleagă spitalul la care să îşi facă tratamentul sau analizele. Existând mai mulţi furnizori de servicii medicale, cetăţenii vor avea mai multe variante din care să aleagă”, a adăugat premierul României.