Ludovic Orban: "Dacă nu luam măsuri, era PRĂPĂD"

Publicat: Duminică, 12 Iulie 2020 21:16 // Actualizat: Duminică, 12 Iulie 2020 21:16 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban susține că există oameni pe scena politică care parcă își doresc să crească numărul de cazuri de coronavirus, asta pentru a câștiga puncte electorale din criticile aduse Guvernului. Orban arată că în lipsa măsurilor luate de Guvern, în România era prăpăd.

"Parcă cineva vrea să crească numărul de cazuri, parcă cineva vrea să arate că acest Guvern nu-și face treaba! Poate cineva să fie atât de cinic? Dacă există astfel de oameni, acești oameni nu-și iubesc țara!

Noi am tratat cu maximă seriozitate această pandemie, încă dinainte de a avea primul caz în România. Vă aduceți aminte că am fost făcuți zdrențe pentru măsurile de izolare, de carantinare. Dacă nu luam astfel de măsuri era dezastru în România. Gândiți-vă că nouă, până în luna iunie ne-au intrat peste 1,7 milioane de oameni în țară.

 

A fost o perioadă extrem de complicată, inclusiv în ceea ce privește găsirea specialiștilor, pentru că nu ne-am mai confruntat cu așa ceva. Deciziile au fost greu de luat!", a spus Ludovic Orban, la B1 TV.

Potrivit acestuia, este evident că avem de-a face cu un virus şi este nevoie de măsuri pentru a evita răspândirea lui.

”Sincer, nu pot să înţeleg aceste poziţii când este de domeniul evidenţei pentru orice om cu bun simţ care are o minimă dorinţa de a se informa că avem de a face cu virus, avem de-a face cu un virus periculos care a provocat milioane de îmbolnăviri şi care a provocat aproape 600.000 de decese la nivel mondial. Deci, să negi existenţa virusului,  bagatelizezi acest pericol, inclusiv ce se întâmplă la noi, am arătat foarte clar că acest virus este periculos, sigur că la marea majoritate nu sunt simptome grave. Trebuie să se îmbolnăvească cineva din familie ca un om să înţeleagă pericolul sau, Doamne-fereşte, să moară cineva din familie ca să se trezească oamenii să înţeleagă oamenii pericolul? Pericolul există şi e un pericol mare  care pândeşte pe oricine nu respectă regulile”, a mai declarat Orban.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus covid 19 Ludovic Orban stare d ealerta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H