Ludovic Orban: „Orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile, a fost pentru sănătatea și viața românilor”

Premierul României, Ludovic Orban, le-a transmis românilor că își dă demisia din funcția de premier, după rezultatul alegerilor parlamentare.

07 dec. 2020, 19:54
Ludovic Orban: „Orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile, a fost pentru sănătatea și viața românilor”

În ciuda deciziei sale, Ludovic Orban a precizat că nu își reprșează nimic și că tot ce a făcut în ultimele luni a fost pentru a proteja sănătatea românilor.

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.”, a declarat Ludovic Orban.

După demisia premierului, va cădea tot Guvernul. Cabinetul va funcționa interimar pentru următoarele 45 de zile. Pe perioada interimatului, Guvernul are puteri reduse și poate adopta doar acte administrative.

„România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezintă voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta ca vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban, mesaj pentru români

‘Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi în grelele bătălii pe care le-am dus în acest an de zile. Vreau să le transmit cetățenilor că orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile pentru oameni, a fost luată cu un singur scop, de a apăra sănătatea și viața românilor și de a apăra locurile de muncă ale românilor”, a declarat Ludovic Orban luni seara.

Ludovic Orban le-a transmis vestea de a pleca de la Palatul Victoria și urmăritorilor săi de pe Facebook. Tot acolo a precizat că rămâne în continuare președintele PNL și că va coordona eforturile de constituire a unei majorități parlamentare de centru-dreapta.

Președintele Iohannis și Ludovic Orban au avut înainte o discuție la Cotroceni

Declarațiile lui Ludovic Orban au venit la scurt timp după întâlnirea de astăzi cu președintele Iohannis.

Discuția dintre Klaus Iohannis și Ludovic Orban, care a avut loc astăzi, la Palatul Cotroceni, a fost una neplăcută pentru actualul premier și președinte al PNL, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Premierului i s-ar fi transmis de către președintele Klaus Iohannis că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de prim-ministru, la negocierile pentru viitorul guvern.

Premierul Orban a plecat după discuție direct la Palatul Victoria, nu a mai trecut pe la partid, așa cum se așteptau colegii săi. Aceștia urmat să aibă o ședință pentru a discuta rezultatul alegerilor. De asemenea, Orban trebuia să facă un anunț în această seară, dar pe agenda de lucru nu e trecut niciun eveniment.