Ludovic Orban, despre alegerea lui Piedone: „O surpriză totală. Nu înţeleg de locuitorii sectorului 5 au votat cu el”

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat în exclusivitate la România TV că nu înţelege de locuitorii sectorului 5 au votat cu Piedone. 

RomaniaTV.net
04 oct. 2020, 16:48
Ludovic Orban, despre alegerea lui Piedone: „O surpriză totală. Nu înţeleg de locuitorii sectorului 5 au votat cu el”

„O surpriză totală. Eu nu pot să înțeleg de ce locuitorii Sectorului 5 au votat cu Cristian Popescu Piedone. Chiar nu pot să înțeleg, dar asta e. Oamenii au optat, nu știu cât va putea să fie primar domnul Popescu. Are o condamnare dată de instanța de fond”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

Orban a explicat că alegerea lui Piedone este rezultatul faptului că oamenii nu au ieşit la vot.

„E rezultatul alegerilor făcute de majoritatile care au venit la vot din Sectorul 5. Astea nu sunt majoritatile reale. Oamenii normali, care sunt mai mult de jumătate din cetățenii Sectorului 5, nu au venit la vot, nu au vrut să desemneze un primar care să aibă o viziune modernă asupra dezvoltării sectorului, care să includă de fapt Sectorul 5 în Bucureşti. S-au dus după niște candidaturi care nu au făcut nimic, au lăsat sectorul într-o degradare continuă.

Ăstea sunt alegerile. Nu ale locuitorilor sectorului 5, ci ale celor care vin la vot. De asta le spun celor care își doresc societăți dezvoltate să vină la vot. Pentru că altfel o să se ajungă numai la astfel de alegeri”, a mai declarat Ludovic Orban la România TV

Premierul Ludovic Orban a vorbit si despre rezultatul alegerilor locale de la Sectorul 1. „Tudorache nu a ştiut sa piarda, cand ai diferenta de peste 1.500 de voturi ai pierdut”, a spus Orban.

Liderul PNL a vorbit şi despre imaginile difuzate de presă în ultimele zile în care persoane umblau la sacii cu voturi, procese verbale în sediul BES 1.

„Un alt post TV a aratat niste imagini, s-au indentificat persoanele din imagini. Cum sa minti in halul acesta. Dan Tudorache a pierdut alegerile. Si din 2016 a castigat Clotilde Armand, dar din cauza faptului ca plecaseră multi, a caştigat Tudorache”, a mai spus Orban.

Biroul electoral de circumscripţie a Municipiului Bucureşti a decis duminică faptul că nu se mai renumără voturile la Sectorul 1 şi Sectorul 5. Prin urmare, Cristian Popescu Piedone este primar la Sectorul 5. 

Potrivit rezultatelor BEC, Cristian Popescu Piedone (PPU-SL) are 28.08% din voturi, Daniel Florea – 25,64%, iar candidatul PMP, Cătălin Iliescu a obţinut 3.84%.

Citeşte şi: CTP, despre victoria lui Piedone: „A mizat pe cei care cred că la Colectiv au fost sataniști”