Ludovic Orban, despre imaginile cu mai multe persoane într-o sală plină cu saci cu voturi: „Nu ştiu, n-am văzut”

Întrebat joi dacă a văzut imaginile în care mai multe persoane umblă printre saci cu buletine de vot dintr-o cameră de numărare, premierul Orban susţine că nu ştie despre ce este vorba, dar aşteaptă rezultatele anchetei şi pedepsirea acelora care nu au respectat legea.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 08:02

„Nu ştiu, nu am văzut. Ceea ce ştiu este că un consilier liberal, candidat la Consiliu, a descoperit o tentativă de fraudă are este anchetată în momentul de faţă. De asemenea, ştiu că pe numărătoarea paralelă făcută de noi, pe baza proceselor verbale încheiate la secţiile de votare, Clotilde Armand a câştigat cu o diferenţă de peste 1.000 de voturi. Nu pot să înţeleg de ce s-a acceptat ca biroul electoral al Sectorului 1 să îşi desfăşoare activitatea într o clădire a primăriei, care la etajul doi avea, de fapt, o echipă de campanie a primarului Tudorache, lucru care a şi fost demonstrat”, a declarat Orban, conform Mediafax.

Jandarmeria Bucureşti a transmis, joi, în legătură cu imaginile, că încăperea a fost desigilată la cererea preşedintelui Biroului Electoral Sector 1 şi s-a întocmit, de fiecare dată, un proces verbal.

„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul preşedintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecţie după sigilare”, se arată în comunicatul Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti.

„Cred că ar trebui să ştii şi să câştigi şi să pierzi. Diferenţa dintre Nicuşor Dan şi Gabriela Firea este atât de clară, încât nu mai lasă loc la niciun fel de dubiu. Să nu ştii să pierzi, să te agăţi de nişte minciuni şi denaturări ale unor fapte mi se pare lipsit de demnitate”, a adăugat Orban.

Premierul susţine că Gabriela Firea trebuie să înţeleagă că bucureştenii nu au mai vrut-o primar general şi că bucureştenii au votat cu Nicuşor Dan, care este noul primar general.

Gabriela Firea declara că Guvernul, cel care a organizat alegerile locale, ar trebui să accepte renumărarea voturilor.

„Avem de ales între a ne prevala că a trecut acest termen şi să lăsăm o suspiciune majoră de fraudare a alegerilor”, a spus primarul general în funcţie.

La rândul său, Dan Tudorache, primar în funcţie la Sectorul 1, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, a declarat, joi, că, după ce a urmărit imaginile apărute din încăperea în care erau depozitate materiale electorale, cere anularea votului şi reluarea alegerilor.

Citeşte şi: Poliţia şi procurorii au deschis DOSAR PENAL, după apariţia imaginilor cu membri USR umblând cu saci cu voturi VIDEO


loading...