Ludovic Orban despre incidentele de la Timişoara: „Cei care au organizat alegerile sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine”

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, duminică, la Focşani, în cadrul unei declaraţii de presă, referindu-se la incidentele prilejuite de alegerile interne în filiala de la Timişoara, că aceia care au organizat alegerile sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine aduse partidului.

01 aug. 2021, 19:43
Ludovic Orban despre incidentele de la Timişoara: „Cei care au organizat alegerile sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţă că a dat o dispoziţie, dublată de o altă dispoziţie a Comisiei de organizare a Congresului PNL, prin care toţi membrii PNL care îndeplinesc condiţiile pentru a vota la alegerile interne pentru şefia PNL Timişoara să fie incluşi pe listele cu delegaţi.

„Îmi pare rău că s-a ajuns a nu ştiu câta oară, în Timiş, la situaţie de tensiune. Nu înţeleg de ce e nevoie de jandarmi, nu înţeleg de ce e nevoie de bodyguarzi. Cei care au organizat, respectiv preşedintele interimar, secretarul general de la nivelul judeţului, sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine înregistrate de PNL în urma modului dezastruos în care au organizat alegerile şi mai ales încălcările grosolane ale prevederilor statutare, în special a dreptului fundamental al fiecărui membru al PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Dacă nu se respectă dreptul la vot, îmi rezerv dreptul de a contesta rezultatele acestor alegeri”

Liderul liberal a vorbit despre „nerespectarea dreptului de vot”, precizând că îşi rezervă dreptul de a ataca rezultatul alegerilor din Timiş la Curtea de Onoare şi Arbitraj.

„Am transmis chiar o dispoziţie în calitate de preşedinte, în care am solicitat includerea pe convocator a tuturor membrilor PNL care, în conformitate cu prevederile statutare, aveau dreptul să voteze. Repet, ca să se ştie: toţi membrii PNL care erau membri la data de 31 decembrie 2020 şi care şi-au plătit cotizaţia până la momentul conferinţei municipale Timişoara aveau dreptul să voteze.

Nu numai eu, în calitate de preşedinte, am transmis această dispoziţie către Biroul local interimar, ci şi comisia de organizare a Congresului condusă de domnul preşedinte Stolojan, care a solicitat acelaşi lucru. În conformitate cu prevederile statutare, le-am atras atenţia că nerespectarea dreptului de vot va afecta corectitudinea alegerilor şi, dacă nu se respectă dreptul de vot al membrilor PNL îmi rezerv dreptul de a ataca la Curtea de Onoare şi Arbitraj rezultatele acestei conferinţe de alegeri”, a afirmat Ludovic Orban duminică, în judeţul Vrancea, la finalul conferinţei judeţene a filialei PL din acest judeţ”, a precizat Orban.

Sâmbătă, la Timişoara, a avut loc conferinţa de alegeri pentru stabilirea noii conduceri locale a PNL, care a fost marcată de tensiuni între taberele principalilor candidaţi. Membrii cu drept de vot au avut buletine şi brăţări galbene, în baza cărora li s-a permis accesul în sală.

Citeşte şi: Piedone, foc şi pară pe echipa lui: „Sunt atât de dezamăgit… Am crezut că am închegat o echipă solidă, alături de care pot muta munții! Dar… nu am făcut nimic!”


loading...