Orban, despre respingerea OUG privind creşterea alocaţiilor: „Problema alocaţiilor pentru copii a fost o cenuşăreasă pentru PSD”

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că Guvernul a asigurat creşterea alocaţiilor în cinci drepte şi a afirmat că "problema alocaţiilor pentru copii a fost o cenuşăreasă pentru PSD în ultimii 20 de ani". 

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 13:15
Orban, despre respingerea OUG privind creşterea alocaţiilor: „Problema alocaţiilor pentru copii a fost o cenuşăreasă pentru PSD”

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis va promulga legea de respingere a ordonanţei privind creşterea alocaţiilor, Ludovic Orban a explicat că Guvernul a asigurat „respectarea sensului legii şi anume dublarea alocaţiilor”.

„Această creştere am stabilit-o etapizat pentru că nu există resursele financiare pentru a face dintr-odată dublarea alocaţiilor. Etapizarea a fost făcută în funcţie de analiza de impact asupra bugetului, de previziunile asupra economiei şi de capacitatea statului român de a suporta aceste venituri suplimentare.

Problema alocaţiilor pentru copii a fost o cenuşăreasă pentru PSD în ultimii 20 de ani. 20 de ani singura formaţiune politică care a făcut efectiv ceva pentru majorare alocaţiilor pentru copii în 2008, în 2015, în 2019 a fost PNL. PSD, disperat că pierde voturi şi profitând de faptul că dispun de majoritate în Parlament, au stabilit fără nicio fel de bază, după ce s-au dublat alocaţiile în martie 2019, au mai stabilit o dublare fără niciun fel de fundament, nicio legătură cu evoluţia economiei”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a menţionat că guvernul a decis dublarea alocaţiilor, însă acest lucru va fi realizat în mai multe trepte.

„Am decis dublarea alocaţiilor în cinci trepte. Cu câte o cincime şi prima creştere va fi pe luna august şi va plătită în septembrie, o majorare de 20 la sută”, a explicat premierul.

Întrebat dacă PNL va contesta la CCR legea de respingere a ordonanţei de urgenţă privind creşterea alocaţiilor, Ludovic Orban a spus că parlamentarii liberali aşteaptă să vadă legea şi că vor lua o decizie în funcţie de elementele pe care le vor identifica. 

Victor Ponta, despre banii pentru alocaţii şi pensii: „Ăia sunt banii cu care şantajează primarii să treacă la PNL”