Ludovic Orban, despre revenirea la starea de urgenţă: "Nu există un astfel de scenariu. Am oprit creşterea numărului de infectări"

Publicat: Vineri, 11 Septembrie 2020 11:49 // Actualizat: Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 17:59 // Sursa: romaniatv.net

Ludovic Orban a fost întrebat dacă există vreun scenariu care prevede revenirea la starea de urgenţă. Premierul a afirmat că situaţia este sub control şi nu există un astfel de scenariu.

 

"Nu există un astfel de scenariu. De cinci săptămâni am oprit creşterea numărului de infectări, ba chiar avem două săptămâni o tendinţă de uşoară descreştere a numărului de cazuri. Sigur, descreşterea nu este aşa cum ne-am dori-o, dar situaţia este sub control" , a declarat Orban.

Citeşte şi:Bâlbâială la Guvern: nu s-a putut adopta prelungirea stării de alertă, pentru că nu s-a obţinut avizul Consiliului Legislativ

Premierul a afirmat că a fost limitată răspândirea virusului şi de două săptămâni există o tendinţă de uşoară descreştere a numărului de cazuri.

"Am limitat răspândira virusului, capacitatea de tratament nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim. Deci, nu există aceste ipoteze", a mai afirmat premierul.

Ludovic Orban a refuzat ca guvernul să adopte joi prelungirea stării de alertă, după ce a constatat că subalternii săi nu au obţinut în timp util avizul necesar de la Consiliul Legislativ, astfel că s-a convocat o nouă şedinţă de guvern pentru luni, cu doar doua zile înainte de expirarea actualei stări de alertă.

Guvernul va adopta luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. În contextul în care secretarul de stat în Ministerul de Interne, Gheorghe Sorescu, a anunţat că proiectul privind prelungirea stării de alertă nu are avizul Consiliului Legislativ, premierul Ludovic Orban a arătat că acesta va fi discutat luni. "Deci nu avem avizul Consiliului Legislativ. Dacă nu avem avizul CES, nu o să putem să îl adoptăm azi, așa că luni va trebui să facem CNSU și o ședință de guvern ca să adoptăm prelungirea stării de alertă, după ce iniţial a vorbit de stare de urgenţă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Ludovic Orban Romania stare de urgenţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H