Ludovic Orban, despre şansele PSD la alegerile prezidenţiale din 2024. „Nu va câştiga decât într-o singură situaţie”

Ludovic Orban, liderul partidului Forţa Dreptei, este de părere că PSD ar putea câștiga alegerile prezidențiale din 2024 într-o singură situație, altfel va pierde chiar şi dacă va avea un candidat comun cu PNL.

18 ian. 2023, 21:13
Ludovic Orban, despre şansele PSD la alegerile prezidenţiale din 2024. „Nu va câştiga decât într-o singură situaţie”
Ludovic Orban, despre şansele PSD la alegerile prezidenţiale din 2024. "Nu va câştiga decât într-o singură situaţie"

Ludovic Orban, despre şansele PSD la alegerile prezidenţiale din 2024. „PSD nu va câştiga alegerile prezidenţiale, chiar şi dacă va fi susţinut de PNL, decât într-o singură situaţie, dacă în turul doi se va confrunta cu un candidat nationalist extremist care să nu poată fi votat de electoratul decent, educat, de centru dreapta”, a spus Ludovic Orban la Prima News TV.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Lucian Bode trebuie să plece. O victimizare ieftină de doi bani”

Fostul premier al României mai susţine că, dacă ar candida, atunci ar câștiga în fața unui candidat PSD. „Dacă PSD va intra în turul doi cu mine, un candidat de centru dreapta rezonabil, decent, cu experienţă, care are ce spune, eu sunt convins că PSD va pierde alegerile. Sunt un om realist şi în mod evident în gândirea strategică pe care o am nu exclud nicio variantă, astfel încât să fie generată o formulă de susţinere a unui candidat de centru dreapta care să intre sigur în turul doi, dar asta va depinde de conjunctura politică”, a mai spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban, convins că Iohannis va respecta rotaţia premierilor: „Dacă se ajunge la referendum, pierde cu 80%”

Acesta a mai adăugat că, tradiţional, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale a fost preşedintele partidului, iar declaraţiile lui Marcel Ciolacu privind un posibil alt candidat sunt făcute „pentru a nu se pune presiune pe el, să nu devină o ţintă, astfel că încearcă să se extragă”.