Ludovic Orban despre „statul paralel”: Am beneficiat de informări. Totul e să nu penetreze structurile statului

Ludovic Orban - președintele PNL a declarat, luni, că trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații.

20 sept. 2021, 21:31
Ludovic Orban despre „statul paralel”: Am beneficiat de informări. Totul e să nu penetreze structurile statului

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit, luni seară, despre serviciile de informații și implicarea acestora în politică. „Nu am folosit și nu-mi place sintagma asta de “stat paralel”. Trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații. Trebuie să-și desfășoare activitatea în cadrul legal și în cadrul în care au fost inființate. Să nu penetreze structurile statului.

Controlul civil trebuie îmbunătățit. Trebuie exercitat la nivelul comisiilor parlamentare. De-a lungul timpului au apărut deavăluiri despre oamenii din fruntea serviciilor de informații și deținători de putere. Se lucrează acum la un pachet legislativ pentur a adapta legislația la ce se întâmplă azi.

Certificat verde obligatoriu la congresul PNL. Documentul va fi verificat la intrare de şefii delegaţiilor
Eu dacă am ceva de spus, spun. Seviciile au posibilități de influențare. Nu am nici o dovadă că un ofițer a vorbit cu X-ulescu. Eu am fost întotdeauna un civil, care are încredere în votul cetățeanului. Am colaborat instituțional, am beneficiat de informări.

N-am vorbit cu domnul Pahonțu de nu știu când. E adevărat că am echipă de la SPP, care își fac treaba profesionist. SPP nu este serviciu de informații”, a spus Ludovic Orban luni seara, la un post TV.

Ciolacu, răbufnire la adresa Iohannis şi PNL înainte de congres: unul invită românii îngroziți de teama facturilor să joace golf, altul merge pe furiș la mare, să se pozeze singur, pe o plajă pustie