Certificat verde obligatoriu la congresul PNL. Documentul va fi verificat la intrare de şefii delegaţiilor

Certificatul verde va fi obligatoriu la congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie. Toţi cei care vor participa la eveniment vor trebui să prezinte documentul care să ateste vaccinarea, rezultatul negativ al unui test COVID sau trecerea prin boală.

20 sept. 2021, 20:31
Certificat verde obligatoriu la congresul PNL. Documentul va fi verificat la intrare de şefii delegaţiilor

Certificat verde obligatoriu la congresul PNL. Comisia de organizare a Congresului PNL a decis luni că participanţii vor putea intra în pavilionul central de la Romexpo doar cu un certificat care să ateste vaccinarea, cu rezultatul negativ al unui test COVID sau cu dovada trecerii prin boală.

Certificat verde obligatoriu la congresul PNL

Potrivit deciziei comisiei de organizare a Congresului PNL, preşedinţii filialelor sunt obligaţi să se asigure că membrii delegaţiei au toate documentele asupra lor şi vor semna o declaraţie pe propria răspundere.

Citeşte şi Congres PNL cu 5.000 de oameni în plină explozie a infectărilor COVID. Alin Stoica:”Poliţia trebuie să intervină dacă nu se respectă legea”. Ce spune noul prefect al Capitalei

Din cauza regulilor anti-covid, nicio delegaţie nu va putea avea invitaţi.

Reamintim că după ce Florin Cîţu a anunţat că aproximativ 5.000 de persoane vor participa la congresul din 25 septembrie, subprefectul capitalei a declarat că evenimentul PNL ar putea fi organizat doar cu jumătate din numărul anunţat de participanţi din cauza creşterii numărului de persoane infectate în Bucureşti.

Potrivit regulilor, în aer liber pot fi mai multe persoane doar dacă acestea sunt vaccinate.

„Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale cu un număr mai mare de 2500 de spectatori este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, scrie în decizia autorităţilor.

De asemenea, Ludovic Orban a declarat sâmbătă că au fost pregătite două variante de rezervă cu privire la locul în care se va desfăşura Congresul şi e posibil ca acesta să se facă în aer liber.

„Vorbim de două sisteme de control al votului, un sistem prin reprezentanţi şi un sistem prin fotografierea buletinului de vot. (…) Există astfel de discuţii în grupuri restrânse în conducerile unor filiale care îl susţin pe Florin Cîţu, nu în filialele care mă sprijină pe mine. (…) Eu îndrăznesc să nădăjduiesc că şi minţile mai înfierbântate care încearcă să determine acest control care îi va împiedica pe oameni să voteze cu mine vor renunţa la această tentativă, pentru că altfel noi suntem pregătiţi la orice fel de control exercitat asupra votului să luăm atitudine”, a menţionat Orban.

Florin Cîţu anunţă REMANIERI dacă miniştrii nu trec de votul Parlamentului. Orban ameninţă cu CCR