Ludovic Orban, discuţii cu reprezentanţii învăţământului privat despre redeschiderea grădiniţelor şi centrelor after school

Premierul Ludovic Orban va discuta joi cu reprezentanţii învăţământului privat despre posibilitatea ca grădiniţele şi centrele educaţionale să fie redeschise pe timpul verii. Discuţia se va referi atât la unităţile private, cât şi la cele publice.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 20:00
Ludovic Orban, discuţii cu reprezentanţii învăţământului privat despre redeschiderea grădiniţelor şi centrelor after school

Surse guvernamentale au precizat pentru Educaţieprivată.ro că pe lista de unităţi ce urmează să fie indluse în dezbatere se află şi centrele sportive de limbi străine, artistice, școlile de vară, cluburile și taberele școlare.

Potrivit agendei Guvernului, la consultarea cu reprezentanții Asociației Școlilor Particulare participă vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educației, Monica Anisie și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Ce reguli trebuie să respecte elevii care susţin Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în vreme de coronavirus. Sfatul medicului Rafila

La rândul său, ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre subiectul redeschiderii grădiniţelor şi şcolilor.

„Având în vedere situația epidemiologică, la acest moment recomandarea experților a fost să nu deschidem unitățile de învățământ. Dar dacă lucrurile vor evolua în bine, și-mi doresc acest lucru, putem face pași pentru a redeschide”, a spus Monica Anisie la Digi24.

Ministerul Educaţiei nu a achiziţionat încă măştile pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul

La sfârșitul lunii aprilie, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, declara că Guvernul va analiza, în luna mai, posibilitatea ca instituțiile de tip after-school și creșele să poată funcționa vara aceasta, respectând normele de siguranță sanitară aflate în vigoare.

„Cred că trebuie găsită o soluţie, cu respectarea regulilor de prevenţie, în aceeaşi logică (pe modelul respectării distanţării sociale la terase şi restaurante, n.r.) mă gândesc şi pentru cei care pot să desfăşoare, într-o altă organizare, activităţi pe durata verii pentru un număr limitat de copii, pentru grupe mici de copii, deci probabil că şi aici trebuie găsite nişte soluţii care să asigure toate măsurile de protecţie pentru copii.

Este clar că va fi o soluţie tip fonduri, pentru a putea să-ţi găseşti un sprijin gen bonă, sau poate o soluţie tip sprijin pentru anumite activităţi gen creşe, educaţie sau programe din acesta after-school de petrecere a unei activităţi educative într-un spaţiu, ar putea fi permisă, cu anumite modificări care ţin de organizarea în sălile respective, adică cu un număr redus de copii, cu reguli de distanţare clare. Rămâne să analizăm, în cursul lunii mai vom prezenta care sunt măsurile”, a spus Violeta Alexandru, conform Agerpres.

Elevii din Coreea de Sud s-au întors la şcoală. Soluţia incredibilă prin care se protejează de infectarea cu coronavirus