Ludovic Orban, după ce Traian Băsescu l-a numit „rebut politic”: „Suntem în campanie electorală. Sunt declaraţii politice”

Premierul Ludovic Orban nu a dorit să aibă o reacție la declarațiile dure făcute de Traian Băsescu, care l-a numit "rebut politic", sau la cele ale lui Dacian Cioloş, care a cerut demisia ministrului Educaţiei.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 11:21
Ludovic Orban, după ce Traian Băsescu l-a numit „rebut politic”: „Suntem în campanie electorală. Sunt declaraţii politice”

Şeful Executivului e de părere că toate acestea sunt declarații politice și a mărturisit că nu vrea să le răspundă în vreun fel.

„Suntem în campanie electorală. Nu voi răspunde, dar voi spune câteva lucruri. Am văzut că domnul Cioloș cere concursuri pentru directori, dar mulți dintre aceștia au fost puși în funcție în mandatul domnului Cioloș.

Ne cerea să nu politizăm deschiderea școlilor. Ori să ceri demisia acum, e clar o chestiune politică. Doamna Anisie a fost în minister pe timpul domnului Cioloș. Atunci era bună și acum nu mai e. Sunt declarații politice”, a spus Ludovic Orban.

Cum l-a jignit Traian Băsescu pe actualul premier

Întrebat, sâmbătă, dacă PMP ar face alianță cu PNL după alegerile parlamentare, Băsescu, candidat la Primăria Capitalei, a spus că nu mai crede în acest „rebut politic” numit Ludovic Orban.

Nimeni nu îl mai crede pe acest „gogoşar incompetent” care a devenit şi premier, a mai spus fostul președinte.

„Cât pot să mai cred în acest rebut politic care se numeşte Ludovic Orban, când ne-a pus într-o situaţie incredibilă – cu o săptămână înainte de expirarea dreptului de a depune liste, domnul Orban ne-a anunţat că ei merg singuri cu USR şi ne-au pus într-o situaţie extrem de dificilă? Cum să cred eu că Orban va mai vrea o alianţă. Ba cred că Orban va fi ultimul în care PMP să creadă. Deci nu îl crede nimeni pe acest gogoşar incompetent care a ajuns şi prim-ministru al României”, a declarat Traian Băsescu, întrebat, sâmbătă, la prezentarea programului pentru Primăria Capitalei, dacă PMP ar face alianţă cu PNL după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Citiți și Ar face PMP alianță cu PNL după alegerile parlamentare? Traian Băsescu: „Nu mai cred în acest rebut politic numit Ludovic Orban”

Dacian Cioloş cere DEMISIA ministrului Educaţiei

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că Monica Anisie ar trebui să demisioneze de urgenţă de la conducerea Ministerului Educaţiei. „După şase luni de pandemie, iar «ne-a prins iarna pe nepregătite»”, a afirmat Cioloş.

De asemenea, fostul premier tehnocrat a mai precizat că până ieri era nevoie de „pepsiglas” pentru a îi proteja pe copiii care merg la şcoală, însă acum nu mai trebuie.