Ludovic Orban este sigur de victorie la alegerile pentru preşedinţia PNL: „36 de organizaţii au votat susţinerea candidaturii mele”

Liderul liberalilor a anunţat vineri că 36 de organizaţii PNL au votat, în biroul judeţean, susţinerea candidaturii sale pentru un nou mandat la şefia partidului.

23 apr. 2021, 16:45
Ludovic Orban este sigur de victorie la alegerile pentru preşedinţia PNL: „36 de organizaţii au votat susţinerea candidaturii mele”

Ludovic Orban a mai spus că va avea loc anul acesta Congresul formaţiunii, însă evenimentul va fi organizat în funcţie de cum va permite situaţia epidemiologică.

„Un număr de 36 organizaţii au votat în birourile judeţene susţinerea candidaturii mele. Nu am vrut să spun, nu am forţat. E o chestiune normală, firească să ai alegeri în partid, pentru că democraţie înseamnă şi democraţie în interiorul partidului şi în mod clar vom face Congres anul acesta”, a afirmat Ludovic Orban,  vineri într-o conferinţă de presă la sediul Prefecturii Dolj.

El a mai spus că în funcţie de cum va evolua situaţia epidemiologică va fi organizat şi Congresul PNL, conform News.ro.

Ludovic Orban: „Ar fi fost sfidător să facem alegeri în partid, când aveam 6.000 de cazuri pe zi”

„Conform prevederilor statutare ale PNL, în anul de după alegerile parlamentare se organizează alegeri în partid la toate nivelurile: trebuie să se facă adunări generale în fiecare organizaţie locală din ţară, în interval de o lună, o lună jumate, ulterior, într-o lună, o lună jumate sunt organizate conferinţele judeţene de alegeri, pentru alegerea conducerilor la nivel judeţean şi abia după aceea se organizează Congresul.

În condiţiile în care am avut valul trei al pandemiei cu vârful de 6.000 – 6.000 şi ceva de cazuri, ar fi fost nepotrivit, dacă nu chiar sfidător, să ne apucăm noi să organizăm, pentru că noi nu avem în statut posibilitatea de a vota online. Şi este şi foarte greu să se realizeze lucrul acest. Şi atunci, la noi alegerile se fac cu participarea membrilor de partid, cu adunări. Văd că este un trend descendent al infectărilor, iar dacă acest trend descendent se consolidează, vom demara procedurile de congres imediat ce situaţia epidemiologică ne va permite”, a explicat liderul liberalilor.

Citeşte şi: Cele mai bune glume cu Klaus Iohannis mergând cu bicicleta la Cotroceni. De la Firea, Glovo la salvarea lui E.T


loading...
Partenerii noștri