Ludovic Orban exclude orice alianţă pentru alegerile parlamentare: PNL participă pe propriile picioare

Publicat: Marţi, 15 Septembrie 2020 10:52 // Actualizat: Marţi, 15 Septembrie 2020 11:08 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți, după ședința PNL, că a stabilit calendarul pentru alegerile parlamentare, punctând că PNL nu va face alianțe.

"Am stabilit calendarul alegerilor parlamentare. (...) În ceea ce privește alianțele, alianțele se depun până mâine. PNL este cel mai puternic partid din România. este un partid care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor și, normal, că PNL participă la alegerile parlamentare pe propriile picioare. Singura certitudine este că nu vom face nicio înțelegere guvernamentală cu PSD. Potențiali parteneri sunt din PPE și USR-PLUS. Aș prefera o majoritate PNL", a declarat Ludovic Orban, după şedinţa PNL.

Premierul Ludovic Orban a mai anunţat că PNL va intensifica acțiunile de campanie electorală şi că obiectivul PNL este de "a câştiga cât mai multe bătălii".

"Intrăm pe ultima sută de metri, mai avem 10 zile de campanie și am stabilit intensificarea campaniei directe a PNL. Ne luptăm cu 28 de baroni roșii și peste 1600 de satrapi locali care au ținut România în sărăcie. Lupta cu PSD e una de o dificultate extrem de mare. Obiectivul nostru este de a câștiga cât mai multe bătălii", a declarat Orban.

Orban a mai explicat că în ziua alegerilor locale, oamenii care au simptome de COVID-19 şi nu au fost diagnosticaţi pot cere deplasarea urnei mobile, iar cei care vor veni fără mască la vot, vor primi mască pentru a putea vota.

"Recomandarea noastră pentru toți cei care au simptome și n-au fost diagnosticați, să ceară urna mobilă. Vom asigura dreptul la vot pentru persoanele cu probleme de sănătate, pentru cei aflați în carantină, pentru cei aflați în izolare. Este recomandat să ceară deplasarea urnei mobile.

Important este să respectăm regulile: dezinfectarea mâinilor la intrarea și la ieșirea din secțiilor de votare, purtarea măștii.

Cei care vor veni fără mască la vot, vor primi mască. Am prevăzut un stoc de măști pentru fiecare secție de votare, în funcție de numărul de cetățeni înscriși pe listele electorale.", a mai declarat Ludovic Orban.

 

Guvern: 625 de milioane de lei, cheltuieli pentru pregătirea şi organizarea alegerilor parlamentare

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat că, în şedinţa de Guvern de joi, au fost adoptate două hotărâri privind organizarea alegerilor parlamentare, sumele destinate desfăşurării scrutinului ridicându-se la 625 de milioane de lei. 

"În ceea ce priveşte organizarea alegerilor, au fost adoptate două hotărâri de Guvern: pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul României în data de 6 decembrie, respectiv hotărârea privind alocarea sumelor necesare pentru asigurarea cheltuielilor în vederea organizării alegerilor din 6 decembrie, pentru Parlamentul României, cu un buget de 625 de milioane de lei", a precizat el, la finalul şedinţei de Guvern.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri parlamentare 2020 alegeri parlamentare 6 decembrie 2020 Ludovic Orban PNL
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H