Ludovic Orban explică de ce se închid pieţele. „Se suspendă o perioadă de 30 de zile. Nu sunt pieţe foarte bine amenajate”

Premierul Ludovic Orban a explicat că autorităţile au decis să suspende activitatea din pieţele care funcţionează în spaţii închise deoarece "atât consumatorii, cât şi mulţi dintre cei care vând în piaţă, sunt în general oameni în vârstă, care sunt mult mai vulnerabili riscului de a dezvolta forme severe ale bolii determinate de coronavirus". 

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 19:08
Ludovic Orban explică de ce se închid pieţele. „Se suspendă o perioadă de 30 de zile. Nu sunt pieţe foarte bine amenajate”

Şeful Executivului a dat de înţeles că răspunderea privind închiderea pieţelor a fost mutată către autorităţile locale.

„Am solicitat fiecărui prefect să aibă o întâlnire cu primarii de municipii de oraşe unde sunt organizate pieţe şi să pună la punct un program de măsuri, astfel încât să ne asigurăm că producătorii agricoli români au unde să-şi desfacă marfa şi cei care sunt obişnuiţi să cumpere din piaţă, pot să-şi cumpere produsele proaspete”, a afirmat Orban, la B1Tv.

Citește și Declaraţia pe propria răspundere pentru deplasarea pe timp de noapte poate fi prezentată şi pe TELEFON. Care sunt condiţiile

Orban: „Nu se închid pieţele”

Premierul a clarificat faptul că pieţele nu se închid, ci doar se suspendă timp de o lună activitatea celor care funcţionează în spaţii închise.

„Nu se închide pieţele. Se suspendă o perioadă de 30 de zile. Vedem cum evoluează pandemia în perioada asta. Se suspendă activitatea doar în a acelor pieţe care funcţionează în spaţii închise.
În general, nu sunt pieţe foarte bine amenajate. Nu au sistem de ventilaţie, nu au avut un sistem de asigurare a respectării normelor de protecţie sanitară.

Cei care se duc la piaţă, atât consumatorii, cât şi mulţi dintre cei care vând în piaţă, sunt în general oameni în vârstă, care sunt mult mai vulnerabili riscului de a dezvolta forme severe ale bolii determinate de coronavirus”, a menţionat premierul.

Citește și BILANŢ 8 NOIEMBRIE CORONAVIRUS. Peste 6752 de infectări şi 86 de decese. RECORD ABSOLUT: 1.056 de pacienţi la ATI

Ludovic Orban merge la cumpărături la piaţa Miniş. „Îmi plac roşiile şi morcovii româneşti”

Premierul a mărturisit că preferă să cumpere produse de la piaţă pentru că sunt mai proaspete.

„Sunt mai bune, mai proaspete. De exemplu, eu cumpăr. Îmi plac roşiile şi morcovii româneşti”, a spus Orban.

Întrebat unde o să meargă la piaţă, premierul a spus că „oriunde”.

„Nu e vreo problemă să cumpăr din piaţă deschisă. Am stat de exemplu pe lângă piaţa Miniş. Mergeam şi făceam cumpărăturile în piaţa Miniş”, a explicat şeful Executivului.