Ludovic Orban spulberă tabăra lui Florin Cîţu. „Sunt mai înfierbântaţi. Dacă au avut negocieri cu PSD, încalcă toate angajamentele”

Ludovic Orban a declarat, joi, că, în calitate de preşedinte al PNL, nu a negociat cu PSD. Liderul liberal a arătat că, dacă există oameni din tabăra lui Florin Cîţu care ar fi negociat cu social-democraţii, atunci aceştia "încalcă angajamentele pe care ni le-am luat faţă de cetăţenii români".

09 sept. 2021, 10:25
Ludovic Orban spulberă tabăra lui Florin Cîţu. „Sunt mai înfierbântaţi. Dacă au avut negocieri cu PSD, încalcă toate angajamentele”

Întrebat dacă Birourile Permanente Reunite vor stabili calendarul moţiunii, Ludovic Orban a afirmat că acesta nu poate fi amânat la „calendele greceşti”.

„Există decizia CCR care spune că există o celeritate. Nu se poate dezbate la trei zile, dar nici nu poate fi amânată la calendele greceşti”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a afirmat că nu ştie că ar exista propuneri pentru amânarea votului pe moţiunea împotriva Guvernului Cîţu.

„Există foarte clar şi în Constituţie şi în regulament. Termen de maximum cinci zile pentru citirea moţiunii, după care un termen de trei zile… Hotărârea CCR invocă celeritatea în stabilirea datei dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură. (…) Mi-am adus aminte că există un precedent: moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului meu în care nu s-a întrunit cvorumul. Din cauza neîntrunirii cvorumului, nu s-a mai insistat pe depunerea moţiunii de cenzură pentru că era evident că PSD-ul nu a mai încercat să dezbată şi să voteze moţiunea”, a explicat liderul liberal.

Citeşte şi: Ludovic Orban vrea să dea jos Guvernul Cîţu: „Oricine împiedică moțiunea, afectează democrația”

Mai mult, Ludovic Orban a subliniat că votarea moţiunii după congresul PNL nu reprezintă „sub nicio formă” un avantaj pentru Florin Cîţu.

Liderul liberal nu a ezitat să-i atace pe susţinătorii lui Florin Cîţu care ar putea reveni asupra deciziei de a participa la plenul reunit.

„Sunt un grup de colegi care sunt mai înfierbântaţi şi care nu înţeleg că ghidul activităţii noastre trebuie să fie interesul public, acţiunea noastră îndemeiate pe prevederile constituţionale. Pe statutul PNL, în art 25 prima obligaţie pentru membri PNL este de a respecta Constituţia şi legile ţările. Cine nu le respectă, nu respectă nici statutul PNL.

În ceea ce mă priveşte pe mine, ca preşedinte al PNL, nu am avut nicio discuţie cu nimeni de la PSD şi dacă sunt colegi de-ai mei care au avut negocieri cu PSD, înseamnă că încalcă angajamentele pe care ni le-am luat faţă de cetăţenii români, încalcă toată poziţionările strategice ale PNL”, a conchis Ludovic Orban.

Citeşte şi: Florin Cîţu i-a demis pe secretarii de stat USR-PLUS: „În momentul în care ai negociat cu AUR şi PSD, nu pot să mai am secretari de stat în ministere”