Ludovic Orban: Îl susţinem pe Klaus Iohannis pentru un nou mandant de preşedinte

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că partidul său îl va susține pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte. Orban a precizat că nominalizarea unui nou premier din partea PSD a fost o tactică politică diferită fată de cea a liberalilor.

RomaniaTV.net
25 ian. 2018, 11:41
Ludovic Orban: Îl susţinem pe Klaus Iohannis pentru un nou mandant de preşedinte

„Pentru noi lucrurile sunt simple. Congresul Partidului Naţional Liberal a adoptat o moţiune. În cadrul acelei moţiuni noi am hotărât susținerea președintelui Iohannis pentru un al doilea mandat la președinție. Evident, în condițiile în care va candida şi nu văd niciun motiv să nu candideze. Nu ştiu ce va face domnul Cioloş, vă spun sincer şi mă interează, să spun…. Mă interează să adun forța sănătoasă a societății, toată zona activă a societăţii”, a declarat Ludovic Orban pentru Libertatea.

Orbana recunoscut că există şi diferenţe de opinie între partid şi preşedinte.

„La consultări, am avut poziții diferite legate de subiect, dar în continuare între președintele României şi PNL este o relație parteneriat, de coordonare a atitudinilor publice, a politicilor publice în aproape toate domeniile de activitate. Poziția noastră este o poziție care corespunde şi, într-un fel, e normal. Președintele României a fost ales președinte fiind candidatul Partidului National Liberal şi noi ne-am angajat, alături de președinte, să realizăm anumite obiective pentru care acționăm în mod coordonat.(…) Pe domeniul Justiţiei, în domeniul Economiei, pozițiile noastre converg. Tactic, faţă de situația existentă, președintele a luat o decizie. Noi am fi vrut alegeri anticipate pentru că s-a schimbat radical paleta opțiunilor publice şi foarte mare parte din populație este exasperată de modul catastrofal în care PSD utilizează majortiatea parlamentară”, a declarat Ludovic Orban.