Ludovic Orban, înainte de VOTUL CRUCIAL: E un boicot JENANT! Avem 237-243 de voturi VIDEO

Liderul PNL Ludovic Orban anunță că a obținut circa 237 - 243 de voturi pentru învestirea noului guvern, admiând că sunt şi absenţe motivate.

RomaniaTV.net
04 nov. 2019, 10:09
Ludovic Orban, înainte de VOTUL CRUCIAL: E un boicot JENANT! Avem 237-243 de voturi VIDEO

Guvernul Orban este aproape de testul din parlament. „Eu sunt încrezător ca va exista o majoritate a parlamentarilor care vor pune interesul României pe primul loc și vor renunța la atitudinea de boicotare care este lipsită de sens. Eu din câte îmi aduc aminte, nu există nicio guvern care să fi fost boicotate de două partide. Conducerea PSD împiedică președinții celor două camere să își exercite preprogativele. E un boicot jenant. Arată dispreț față de autorițile statului.

Vrem să vedem exact cine participă la vot. Eu am încredere vă va un număr cât mai mare de parlamentari și după votul de învestitură vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Ludovic Orban.

Plenul Parlamentului se reuneşte, luni, pentru votul de învestire a Guvernului Orban. Executivul propus de premierul desemnat este compus din trei femei şi 13 bărbaţi, mulţi dintre ei fiind parlamentari. Orban propune 15 miniştri şi un vicepremier – Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL. Guvernul Orban este format din profesori, economişti, ingineri, jurişti şi medici. Ludovic Orban a cooptat în echipa sa un diplomat de carieră – Bogdan Aurescu, care lucrează în MAE din 1996, dar şi un militar de carieră, generalul Nicolae Ciucă, unul dintre cei mai succes ofiţeri ai Armatei române. Trei dintre persoanele propuse au fost avizate negativ – Florin Cîţu – Finanţe, Violeta Alexandru – Muncă şi Ion Ştefan – Dezvoltare. Ludovic Orban a refuzat, însă, să schimbe nominalizările pentru aceste ministere.